Hyppää sisältöön

Hirmuvireessä oleva Sebastian Aho saavutti komean merkkipaalun – ohitti juhlapelissään pelanneen entisen joukkuekaverinsa

Sebastian Aho on nyt Carolina Hurricanesin kaikkien aikojen toiseksi paras maalintekijä. Seuraa aiemmin edustaneelle Jeff Skinnerille ottelu oli NHL-uran 900:s.

Joel Sippola

Sebastian Aho viilettää tällä hetkellä NHL:n pisimmässä maaliputkessa. Se on kuusi ottelua.

Aho vastasi Carolina Hurricanesin avausmaalista, kun se kaatoi Buffalo Sabresin 5–1. Ylivoimamaalin syötti Teuvo Teräväinen.

Seitsemännen peräkkäisen voittonsa ottaneen Carolinan menestys perustui tällä kertaa vahvaan ensimmäiseen erään, jossa vierasjoukkue naputti kolme maalia.

– Se oli valtava asia meille, Aho totesi NHL:n nettisivuilla.

Aho on tehnyt maaliputkensa aikana yhteensä yhdeksän maalia. Mikäli Ahon maaliputki jatkuu, hän voi tehdä seurahistoriaa.

Carolinan ja sen edeltäjän Hartford Whalersin seurahistoriassa pidemmästä maaliputkesta ovat vastanneet ainoastaan Pierre Larouche sekä Ray Ferraro. Larouchen maaliputki oli yhdeksän ja Ferraron seitsemän ottelun pituinen.

Buffaloa vastaan Aho vastasi kovasta meriitistä. Hän nousi Carolinan maalipörssissä Jeff Skinnerin ohi sijalle kaksi. Maali oli Aholle uran 205:s.

Mielenkiintoinen sattuma on se, että Aho meni Skinnerin ohi pelissä, jossa he pelasivat vastakkain. Skinner siirtyi Carolinasta Buffaloon reilu neljä vuotta sitten. Kaksikko ehti pelata kaksi kautta joukkuekavereina.

Skinnerille Carolina-peli oli juhlapeli, sillä ottelu oli hänelle uran 900:s. Hän on tehnyt 318 maalia ja 592 pistettä. Hän on Hurricanesin ykkösvaraus kesältä 2010.

Aholla on vielä matkaa Hurricanesin kaikkien aikojen tehokkaimmaksi maalintekijäksi. Vuonna 2006 Stanley Cupia voittamassa ollut Eric Staal viimeisteli Carolinan paidassa yhteensä 322 maalia.

Aho nöyränä putkestaan

Nöyränä pelaajana tunnettu Aho ei itse pahemmin mieti maaliputkeaan. Toinen putki on paljon olennaisempi.

– Jos pystyn tekemään maalin ja auttamaan joukkueeni voittoon, se on mukavaa. Älkää ymmärtäkö minua väärin, aina on mukavaa tehdä maali. Otan kuitenkin mieluummin voittoputken kuin maaliputken, Aho totesi.

Täksi kaudeksi Carolinaan siirtynyt konkaripuolustaja Brent Burns on myös hyvällä pelipäällä. Hänestä tuli seitsemäs puolustaja, joka on pystynyt 37-vuotiaana tai sitä vanhempana vähintään seitsemän ottelun pisteputkeen. Kyseisen putken aikana Burns on tehnyt neljä maalia ja kahdeksan pistettä.

Antti Raanta torjui 29 kertaa ja Jesperi Kotkaniemi alusti kaksi maalia.

Toisessa ottelussa läntistä konferenssia johtava Boston päätti kolmen ottelun tappioputkensa myllyttämällä Toronton kumoon 5–2. NHL jäi nyt lyhyelle All Stars -tauolle.

Suosittelemme sinulle