Hyppää sisältöön

Kajaani Dance Festival alkaa tänään – tarjolla ainakin uusia koreografioita, tanssitaiteen tähtiä ja koko perheelle tarkoitettu seikkailu

Kolme päivää kestävä tanssifestivaali järjestetään nyt 33 kerran. Esitykset ovat Kajaanin Kaukametsän salissa.

Minna Tervamäki "Se kolmas"- osallistavan taidekampanjan  lehdistötilaisuudessa
Tanssitaiteilija Minna Tervamäki vierailee Kajaani Dance Festival -tapahtumassa. Kuva: Berislav Jurišić / Yle
Hanna Holopainen,
Arto Loukasmäki

Torstaina 2. helmikuuta alkava Kajaani Dance Festival tarjoaa tänä vuonna yli kymmenen tapahtumaa. Luvassa on tanssiesityksiä, koreografiakatselmuksia, tanssin työpajoja ja kohtaamispaikkoja.

Esitykset ovat Kajaanin Kaukametsän salissa.

Ensimmäisenä ohjelmassa on Omien koreografioiden ilta. Nuorten tanssijoiden teoksia arvioi tuomaristo, jossa mukana ovat tanssitaiteilijat Heidi Naakka ja Jyrki Karvonen, näyttelijä Iikka Forss, Runoviikon taiteellinen johtaja Kati Outinen sekä Milla Malmberg Suomen Tanssioppilaitosten liitosta.

Huomenna perjantaina paikalliset kansanedustajaehdokkaat pääsevät näkemään ja kuulemaan tanssin ilosanomaa. Ehdokkaat juontavat luovuutta politiikkaan -teemalla perinteisiä koululaisnäytöksiä, jotka on pääosin suunnattu peruskoulun viidesluokkalaisille.

Viikonlopun vieraita on myös tanssitaiteen huipulta, kertoo taiteellinen johtaja Minna Palokangas.

– Minna Tervamäki, ensimmäisenä mainitsen hänet. Jo vuosi kaksi vuotta sitten oli jo ajatus, että hän tulisi vierailemaan ja siitä tulee nyt totta. Hän tulee esittämään teosta Heaven’s Gate Anni Jokiniemen kanssa.

Samaisessa lauantain Duettojen illassa nähdään Saku Mäkelän ja Riia Kivimäen sirkustanssia, ja oman taiteellisen panoksensa iltaan tuo myös kajaanilaislähtöinen Heidi Naakka yhdessä Jyrki Karvosen kanssa.

Sunnuntain tapahtuman ohjelmallisen osuuden päättää koko perheen sirkusseikkailu. Tanssitaiteilija Leena Keizerin ja sirkusartisti Anni ja Nelma Pietalan esityksessä kysytään muun muassa, miten nopeaa pitää pyöriä ennen kuin pökertyy?

Sunnuntaihin sijoittuu koreografiakatselmuksen loppunäytös sekä palkintojenjako.

Tanssifestivaalin aikana on myös useita työpajoja tapahtumaan osallistujille.

Kajaani Dance Festival on Pohjois-Suomen suosituimpia tanssitapahtumia, joka kerää vuodesta toiseen suuren joukon tanssin tekijöitä ja yleisöä. Nyt tapahtuma järjestetään 33. kerran.

Voit keskustella aiheesta 3.2.2023 kello 23 saakka.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme sinulle