Hyppää sisältöön

Meyerin Turun telakalla palo Icon of the Seasissä aamupäivällä – 2 500 laivanrakentajaa evakuoitiin

Yhdessä laivan portaikoista syttyi tulipalo. Palon sammutti käsisammutinta käyttäen telakan oma palokunta.

Pelastuslaitoksen yksikkö Meyer Turun telakan portilla, taustalla rakenteilla oleva Icon of the Seas -risteilyalus.
Tilanne Turun telakalla saatiin nopeasti hallintaan. Kuva: Kimmo Gustafsson / Yle
Ari Welling

Meyer Turun telakalla rakennettavassa Icon of the Seas –aluksessa annettiin palohälytys torstaina 2. helmikuuta aamukymmenen jälkeen.

Palohälytyksen syy oli yhdessä laivan portaikoista syttynyt tulipalo. Varotoimenpiteenä kaikki laivassa työskennelleet noin 2 500 henkilöä evakuoitiin laivasta. STT:n mukaan palo syttyi laivan yläkansirakenteissa.

Tulipalon sammutti käsisammutinta käyttäen telakan oma palokunta. Työt laivassa pääsivät jatkumaan paloaluetta lukuun ottamatta runsaan tunnin kuluttua palohälytyksen antamisesta.

Palon syttymissyytä tutkitaan. Palosta aiheutuneiden aineellisten vahinkojen arvioidaan jäävän vähäisiksi, arvioidaan telakalta.

Telakan viestintäpäällikkö Anna Hakala kertoi Ylelle aamupäivällä, että Icon of the Seas -aluksen evakuoinnista aiheutui töihin pientä viivästystä.

– Tietysti tästä aiheutui viivästyksiä, kun työntekijät joutuivat poistumaan laivasta. Siellä on nyt jo palattu töihin. Selvittelemme aiheutuneita vahinkoja.

Icon of the Seas on Royal Caribbean Internationalille rakenteilla oleva risteilyalus, josta tulee Icon-luokan johtava alus. Sen on määrä tulla liikenteeseen vuonna 2024.

Pelastuslaitos kehuu laivan turvallisuussuunnittelua

Päivystävä päällikkö Juha Virto Varsinais-Suomen pelastuslaitokselta kertoi iltapäivällä, että alkusammutus tehtiin mallikkaasti.

– Palo oli saatu rajattua ja pelastuslaitokselle jäi sen varmistaminen, että paloalueen lähistöllä olevat ihmiset on kaikki päässeet turvaan. Sen jälkeen selvitimme erilaisilla teknisillä laitteilla sitä, että onko palo päässyt leviämään paloaluetta ympäröiviin tiloihin. Kun se oli varmistettu, päättyi tehtävä pelastuslaitoksen osalta varsin nopeasti.

Virto kehuu telakan turvallisuustoimia.

– Laivan hyvä turvallisuussuunnittelu näkyy siinä, että evakuoitumisessa ei tapahtunut henkilövahinkoja. Varsin hyvin siellä turvajärjestelyt on hoidettu.

Uutinen päivitetty kauttaaltaan kello 11.45 ja uudelleen kello 14.50.

Suosittelemme sinulle