Hyppää sisältöön

Lahdessa ratkaistiin skeittaajien huonot talviharrastusmahdollisuudet – kurkkaa, millainen meininki on pysäköintihallissa

Ajatus vuorojen tarjoamisesta lähti kauppakeskukselta. Aikaisemmin vartijat joutuivat ajamaan nuoria pois autojen seasta.

Tältä näyttää rullalautailutreenit pysäköintihallissa.
Emilia Korpela

Useissa kaupungeissa rullalautailijat joutuvat laittamaan harrastuksensa talviteloille, kun lumi ja jää peittää maan ja skeittirampit. Myös Lahdessa harrastajat ovat joutuneet aikaisemmin odottamaan kevättä tai hakeutumaan kiellettyihin sisätiloihin.

Nyt rullalautailijat pääsevät harjoittelemaan kevään ajan joka perjantai sisätiloissa, kauppakeskus Trion pysäköintihallissa.

Perjantain ensimmäinen vuoro keräsi paikalle kymmenittäin harrastajia. Alla olevasta videosta näet harrastajien ensitunnelmia.

Skeittiharrastajat kertovat, kuinka hienoa on päästä viimein treenaamaan myös talvella ilmaiseksi.

Ajatus skeittivuoroista syntyi Trion keskuspäällikkö Jonna Kemppiselle kun hän oli nähnyt joidenkin skeittaavan pysäköintihallissa.

– Huonojen kelien tultua syksyllä, hallissa on ollut muutamia rullalautailijoita. Se ei ole ollut turvallista ja olemme joutuneet ohjaamaan heidät pois.

Kun Lahen rullalautailijat ry kuuli mahdollisuudesta, vuoroja alettiin suunnitella yhteistyössä nopeasti.

Nyt pysäköintihallissa on vuoroa varten rajattu tila, jossa ei ole pelkoa auton alle jäämisestä. Vuoroja saattaa tulla kevään jälkeen myös lisää, jos homma toimii.

– Meillä on tarkat säännöt. Odotamme hyvää käytöstä ja turvallisuusohjeiden noudattamista, Kemppinen sanoo.

Alla olevassa videossa Lahden rullalautailijat ry:n edustajat ja skeittaripojan äiti kertovat, miten suuri tarve treenitiloille on.

Lahden rullalautailijoiden hallituksen jäsen Janne Nurminen jakaa paikalle tulleille hotdogeja.

Suosittelemme sinulle