Hyppää sisältöön

KalPa menetti tähtihyökkääjänsä loppukaudeksi sairastuvalle: ”Ihan harmiton tilanne” – Elisa Holopaiselta jäävät MM-kisatkin väliin

Jääkiekon Naisten Liigan piste- ja maalipörssiä johtava Elisa Holopainen on loppukauden sivussa. Hän loukkasi jalkansa HPK:ta vastaan pelatussa ottelussa.

Elisa Holopainen pitää kiekkoa.
Elisa Holopainen johtaa Naisten Liigan pistepörssiä ja maalipörssiä. Kuva: Tomi Hänninen
Hinni Hirvonen

Jääkiekon Naisten Liigassa pelaava KalPa sai mestaruustaisteluun ikävän särön, kun joukkueen ykköshyökkääjä Elisa Holopainen joutui jättämään kauden kesken loukkaantumisen vuoksi.

Holopainen loukkaantui 22. tammikuuta HPK:ta vastaan pelatussa ottelussa.

– Ihan harmiton tilanne. Pelitilanteessa lensin nurin, jalka jäi jumiin ja lensin sen päälle. Kyllä siinä heti tunsi, että nyt saattoi jotakin mennä pahemmin rikki. Siitä sitten aika nopeasti menimme pukukoppiin ja siirryttiin lääkäriin, Holopainen kertaa Yle Urheilulle.

Lääkärissä selvisi, että vamma vaatii leikkaushoitoa. Leikkaukseen Holopainen toivoo pääsevänsä kahden viikon sisällä.

Holopaisen poissaolo on KalPalle karmea menetys, sillä Holopainen johtaa sekä liigan pistepörssiä että maalipörssiä. Pelaamassaan 28 ottelussa hän on tehtaillut tehot 41+34=75. KalPa johtaa tällä hetkellä Naisten Liigaa ennen HIFK:ta ja Kiekko-Espoota.

eLISA hOLOPainen kuvassa.
Elisa Holopainen on ollut tälläkin kaudella hurjassa iskussa Naisten Liigassa. Kuva: Tomi Hänninen

Holopainen valittiin liigan marraskuun pelaajaksi.

− Holopainen ratkoo pelejä ja kantaa joukkuettaan harteillaan illasta toiseen. Marraskuussa hän pelasi kolmen pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla. Elisa on aina vaarallinen kentällä ollessaan ja hän saa luistelun näyttämään älyttömän helpolta, kuuluivat valintaperusteet. (siirryt toiseen palveluun)

Elisa Holopainen kamppailee kiekosta.
Elisa Holopainen oli Naisleijonien mukana elokuun MM-turnauksessa. Kuva: Tomi Hänninen

Varmaa kuitenkin on, ettei suomalaishyökkääjää huhtikuun MM-kisoissa nähdä. Jääkiekon naisten MM-kisat pelataan 5.–16. huhtikuuta Kanadassa.

– Tästä nyt vain kuntouttamaan hyvin ja vahvempana takaisin. Totta kai harmi juttu, ettei pääse auttamaan joukkuetta kevään peleissä ja MM-kisatkin jäävät väliin, mutta ei siinä auta kuin hyväksyä tilanne. Tehdään nyt tämä työ hyvin, mikä on edessä.

Sarjaa johtava KalPa havittelee ensimmäistä mestaruuttaan. Joukkue on pelannut finaaleissa viimeksi kaudella 2021, jolloin Kiekko-Espoo voitti sarjan 3–1. Holopainen oli Kiekko-Espoon mukana viime kaudella juhlimassa uransa ensimmäistä Suomen mestaruutta, mutta palasi täksi kaudeksi KalPan riveihin.

Elisa HOlopainen laukoo kiekkoa Kiekko-Espoon paidassa.
Elisa Holopainen edusti viime kaudella Kiekko-Espoota, jonka kanssa hän juhli SM-kultaa. Kuva: Tomi Hänninen

”Ei auta kaivaa kaneja hatusta”

KalPa johtaa sarjaa seitsemän pisteen erolla HIFK:hon. Joukkue on hävinnyt varsinaisella peliajalla vain kertaalleen – HPK:lle samaisessa ottelussa, jossa Holopainen loukkaantui.

Joukkueen vastuuvalmentaja Mika Väärälä pitää Holopaisen poissaoloa harmillisena.

– Totta kai se on haaste, Elisa on kuitenkin ollut meille tärkeä maalin- ja pisteidentekijä. Nyt pitää vaan koko joukkueen pystyä vähän nostamaan tasoa, että saadaan onnistumisia laajemmalla rintamalla. Mitä treeneissä on seurannut tekemistä, muiden taso on noussut, Väärälä kommentoi.

Pelkästään Holopaisen harteilla maalinteko ei ole levännyt. Liigan kymmenen parhaan pisteentekijän joukkoon mahtuu Holopaisen lisäksi kolme muutakin KalPa-peluria: Jenna Kaila, Jenna Hietala ja Johanna Juutilainen.

Viime viikonloppuna KalPa pelasi ensimmäisen kerran ilman Holopaista ja kaatoi RoKin kahdesti: 5–0 ja 8–1.

– Eivät meiltä maalintekijät ole loppuneet, Väärälä naurahtaa.

– Meillä maalivahtipeli on ollut vahvuus tällä kaudella, kuten myös puolustuspeli. Ne kun pidetään korkealla tasolla, eihän niitä maaleja edes tarvitse niin älyttömästi tehdä.

Tiina Ranne torjuu kiekkoa.
Tiina Ranne on ollut iskussa KalPan maalilla. Kuva: Tomi Hänninen

Tulevana viikonloppuna KalPa joutuu heti kovaan paikkaan, sillä vastaan luistelee sarjakakkonen HIFK.

– Heillä on loukkaantumistilanne mennyt hieman päinvastoin kuin meillä. Heillä oli alkukaudella hieman enemmän loukkaantumisia, mutta nyt tilanne näyttää heidän kannaltaan paremmalta. Tiedämme, että erittäin vahva joukkue ja erittäin hyviä pelaajia. Olemme tiedostaneet, että pelit loppua kohden kovenevat, eikä tässä ole sikäli yllätyksiä, Väärälä vakuuttaa.

Joukkueen loukkaantumistilannetta Väärälä kuvailee kohtalaiseksi.

Tiina Ranne oli poissa tammikuun ensimmäiset pelit, mutta hänenkin tilanne näyttää nyt siltä, että luultavasti viikonloppuna hänet saadaan peleihin mukaan. Puolustaja Tanja Koljosella on ollut terveysmurheita, mutta eiköhän Tanjakin saada jollain aikataululla mukaan. Muuten ihan hyvältä tilanne näyttää.

HIFK:n naiset rivissä.
HIFK on yksi KalPan vahvimmista haastajista. Kuva: Elmeri Elo / All Over Press

Naisten Liigan runkosarja päättyy 19. helmikuuta, minkä jälkeen kahdeksan joukkuetta jatkaa pudotuspeleihin. KalPa on yksi tämän kauden vahvimmista mestariehdokkaista. Vielä Kuopiossa ei ole päästy nostamaan Aurora Borealis -pokaalia ilmaan.

– Kyllä meidän pitää luottaa niihin omiin perusasioihin, jotka tässä kauden ovat olleet. Puolustamme vahvasti ja hyökkäämme joukkueena. Ei tässä mitään kaneja voi alkaa repimään hatusta, perusasiat kun pidetään korkealla tasolla, katsotaan sitten kauden jälkeen, onko minkälaista mitalia vai eikö ole minkäänlaista, Väärälä päättää.

Naisten Liigan sarjataulukon näet tästä linkistä.

Suosittelemme sinulle