Hyppää sisältöön

Lähes kaikki Pohjanmaan hyvinvointialueen toimialat saivat kansainvälisiin kriteereihin perustuvan terveydenhuollon toiminnan laatusertifikaatin

Pohjanmaan hyvinvointialueen mukaan se on ensimmäinen näin laajasta kokonaisuudesta sertifikaatin saanut hyvinvointialue.

Vaasan keskussairaala kuvattuna ilmasta talvisena päivänä.
Pohjanmaan hyvinvointialueen palveluja monipuolisesti tarjoava H-talo valmistui Vaasaan syksyllä 2022. Kuva: Anna Wikman / Yle
Juuso Kääriäinen

Pohjanmaan hyvinvointialueelle myönnettiin laadukkaan ja korkeatasoisen sosiaali- ja terveydenhuollon toiminnan SHQS-laatusertifikaatti.

Kansainvälisen kattojärjestön kriteereihin pohjautuva Social and Health Quality Standard -laatuohjelma on suunniteltu sosiaali- ja terveydenhuoltoalan johtamista ja kehittämistä varten.

Pohjanmaan hyvinvointialue kertoo tiedotteessa saaneensa ensimmäisenä hyvinvointialueena sertifikaatin näin laajasta kokonaisuudesta. Se kattaa kaikki hyvinvointialueen toimialat, jotka ovat olleet mukana hyvinvointialueen toiminnassa vuoden 2022 alusta lähtien.

Sertifikaatti myönnettiin laatuohjelman onnistuneesta toteuttamisesta. Ulkoinen auditointitiimi arvioi vuoden aikana hyvinvointialueen toimintaprosesseja ja organisaation johtamista sertifikaatin kriteerien perusteella.

Sertifikaatti on voimassa kolme vuotta kerrallaan. Pohjanmaan hyvinvointialueella se on voimassa 26. tammikuuta 2026 asti.

Hyvinvointialue jatkaa toimintansa kehittämistä yhä sertifikaatin saamisen jälkeen. Laatutyöhön otettiin mukaan vuoden 2023 alusta myös pelastustoimi, Eskoolta ja Kårkullalta siirtyneet erityishuollon yksiköt sekä Kruunupyyn sosiaali- ja terveyspalvelut ja Korsnäsin sosiaalipalvelut.

Kehittämistyön tavoitteena on muun muassa, että hyvinvointialueella on sen vision mukaisesti Suomen hyvinvoivin ja toimintakykyisin väestö ja että toiminnan turvallisuus ja laatu ovat Pohjoismaiden huippua.

Suosittelemme sinulle