Hyppää sisältöön

Helsingin Sepänmäen huoneistopalo on saatu hallintaan, pelastuslaitos varoitti naapurustoa vaarallisesta savusta

Tulipalo on ilmeisesti syttynyt parvekkeelta ja levinnyt siitä kattorakenteisiin. Sammuttaminen ja jälkivartiointi kestävät aamuun.

Otso Karhu,
Jari Strömberg

Helsingin Sepänmäessä Väärämäentiellä riehuva iso huoneistopalo on saatu hallintaan, kertoi Helsingin pelastuslaitos Twitter-tilillään torstai-iltana noin klo 22.30.

Pitkän kaksikerroksisen rivitalon huoneiston parvekkeelta syttynyt palo on levinnyt kattorakenteisiin. Torstai-iltana kello 21.25 paikalla oli 15 pelastuslaitoksen yksikköä.

Tulipalo Sepänmäessä.
Pelastuslaitos on varoittanut alueen asukkaita sankasta savusta. Kuva: John Palmén / Yle

Helsingin kaupungin pelastuslaitos sai hälytyksen tulipalosta noin kello 19.20.

Helsingin pelastuslaitoksen välittämää ilmakuvaa Väärämäentien rakennuspalosta. Pelastuslaitoksen mukaan talon katto palaa kauttaaltaan.
Helsingin pelastuslaitoksen lämpökamerakuva näyttää, miten lieskat nuolevat talon kattoa. Kuva: Helsingin pelastuslaitos

Aluksi paikalle lähetettiin kahdeksan yksikköä, mutta lisäyksikköjä pyydettiin paikalle, kun palon todettiin levinneen kohti kattoa.

Huoneiston asukkaat ehtivät poistua talosta niin, että henkilövahingoilta vältyttiin. Sosiaalikriisipäivystys on ottanut asukkaat haltuun ja heille järjestetään tilapäismajoitusta, kerrotaan pelastuslaitoksen viestinnästä.

Tulipalo Sepänmäessä.
Sammutustyöt kestävät perjantaiaamuun asti. Kuva: John Palmén / Yle

Palon rajuutta kuvaa se, että Helsingin pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Juha Lindholmin mukaan palomiehet eivät voi enää työskennellä rakennuksen katolla vaan kattoa revitään auki erityisillä sammutus- ja raivauskourilla.

Lindholmin arvion mukaan palon sammuttaminen ja jälkivartiointi kestävät aamuun asti.

– Yksi kolmannes rakennuksesta säästynee palokatkojen ansiosta. Palon leviämisen vaaraa naapurustoon ei ole, sillä paloalue on saatu sen verran hyvin eristettyä, Lindholm kertoo.

Pelastuslaitos varoittaa Twitter-tilillään (siirryt toiseen palveluun) sankasta savusta:

”Terveydelle vaarallista savua ilmassa. Alueen ihmisiä kehotetaan pysymään sisätiloissa ja sulkemaan ilmanvaihto.”

Kartta huooneistoplan sijainnista Helsingissä.
Kuva: Laura Merikalla / Yle

Suosittelemme sinulle