Hyppää sisältöön

Hirvisaalis pieneni Kainuussa, viime syksynä käytettiin noin 90 prosenttia myönnetyistä luvista

Kainuuseen myönnettiin hirven pyyntilupia noin 20 prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna. Hirvikantaa on viime vuosina pienennetty asetettujen tavoitteiden toteuttamiseksi.

Hirvivaarasta varoittava liikennemerkki. Kyltin alla on tieto siitä, että hirviä on 4,5 kilometrin matkalla.
Riistakeskuksen mukaan hirvisaaliin laskennallinen arvo kattaa noin kaksi kolmasosaa kaikesta riistasaaliin arvosta Suomessa. Haittoja hirvestä koituu muun muassa liikenteessä. Kuva: Jaana Polamo / Yle
Tanja Heikkonen

Kainuun hirvisaalis pieneni viime metsästyskaudella.

Kainuuseen myönnettiin hirven pyyntilupia noin 20 prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna. Hirvikantaa on viime vuosina pienennetty asetettujen tavoitteiden toteuttamiseksi. Luonnonvarakeskuksen viime keväänä antaman arvion mukaan pääosalla hirvitalousalueista hirvikanta oli tavoitellulla tasolla.

Luonnonvarakeskus antaa uuden arvion hirvikannasta helmikuussa.

Myönnetyistä pyyntiluvista käytettiin Kainuussa 90,5 prosenttia. Kaikkiaan hirviä kaadettiin 1794 aikuista tai vasaa. Pyyntiluvalla saa pääsääntöisesti ampua yhden aikuisen hirven tai kaksi vasaa. Vasoja oli Kainuun hirvisaaliista vähän alle puolet.

– Hirvisaalis väheni edellisvuodesta lähes koko maassa, suhteellisesti eniten Lapissa, Kainuussa ja Pohjanmaalla. Saaliissa oli kasvua vain Kaakkois-Suomen, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan riistakeskusalueilla. Hirvisaaliin koko oli hieman alle puolet tämän vuosituhannen alun huippulukemista ja pienempi kuin kertaakaan aiemmin 2000-luvulla, kertoo riistapäällikkö Jani Körhämö Suomen riistakeskuksen tiedotteessa.

Aiheesta voi keskustella 4. helmikuuta kello 23 asti.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme sinulle