Hyppää sisältöön

Betoniyhtiö Betset suunnittelee Paraisten tehtaan sulkemista ja lomauttaa henkilöstöä Suomessa

Paraisilla henkilöstöä lomautetaan noin 20. Kyyjärven tehtaalla on myös edessä lomautuksia. Yhtiön muutosneuvottelut päättyivät pari viikkoa sitten.

Betoniraudoitusmateriaalia lattialla.
Kuvituskuva. Kuva: Toni Pitkänen / Yle
Johanna Lehtola

Betoni-elementtejä valmistava Betset-yhtiöt suunnittelee Paraisten tehtaansa sulkemista.

Yhtiön muutosneuvottelut päättyivät pari viikkoa sitten. Muutosneuvotteluissa päätettiin yhtiön työntekijöiden lomautuksista useilla paikkakunnilla tilauskannan kutistumisen vuoksi.

– Kokonaisuudessaan sopeuttamistarve on tällä hetkellä arviolta 110 henkilöä ja tämä koskee neljää tehdasta, mutta henkilömäärä saattaa tästä kasvaa ja samoin lomautukset laajentua myös muihin tehtaisiin. Lomautukset toteutuvat tuotantotilanteen mukaan, ne sijoittuvat tammikuun ja syyskuun välille ja ne voivat kestää yli 90 kalenteripäivää per henkilö, kertoo Betsetin toimitusjohtaja Mika Löytönen sähköpostitse Ylelle.

Yhtiöllä yhdeksän tehdasta Suomessa

Paraisten tehdas taas suunnitellaan suljettavan helmikuun loppuun mennessä. Betset-yhtiöt on työllistänyt Paraisilla noin 20 henkilöä ja muutamia vuokratyöntekijöitä. Henkilöstö lomautetaan kokonaan, kertoo Betsetin henkilöstöjohtaja Jouko Vähätalo.

– Paraisten tehdasta ei missään nimessä suljeta lopullisesti. Meillä on vielä toiveissa, että uutta työtä löytyy helmikuun aikana, mutta se näyttää tällä hetkellä epätodennäköiseltä.

Betset-yhtiöt aloitti muutosneuvottelut marraskuussa, kun tilauskanta kääntyi selvään laskuun. Muutosneuvottelut koskivat 620 työntekijää. Nyt tarjouspyyntöjen määrässä on yhtiön mukaan havaittavissa piristymistä, mutta se ei auta vielä Paraisten tehdasta. Tarjouspyynnöt voivat toteutua tilauksiksi asti vasta myöhemmin keväällä.

– Kaiken kaikkiaan työtä ei valitettavasti riitä kaikille tehtaille, eikä muilta tehtailta kannata siirtää töitä Paraisille.

Betset-yhtiöihin kuuluu Suomessa tehtaat Nurmijärvellä, Mikkelissä, Vierumäellä, Nummelassa, Turussa, Paraisilla, Kyyjärvellä, Hämeenlinnassa ja Helsingissä sekä osakkuusyritys Virossa.

Suosittelemme sinulle