Hyppää sisältöön

Lapsen jalka jäi lämpöpatterin väliin Joensuussa – paikalle kutsuttiin pelastajat ja putkiasentaja

Pelastajat eivät olisi saaneet jalkaa irrotettua ilman patterin rikkomista. Lapsi suhtautui tilanteeseen urhoollisesti ja selvisi vähäisillä ruhjeilla.

Luokkahuoneen lämpöpatteri ja termostaatti
Päivystävä palomestari Samuli Karvinen ei muista vastaavaa aiempaa tapausta. Kuvituskuva. Kuva: Kare Lehtonen / Yle
Karina Huttunen

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos sai perjantaina aamulla ennen seitsemää epätavanomaisen pelastustehtävän. Lapsella oli jäänyt jalka jumiin lämpöpatterin väliin.

Pelastuslaitoksen keinoilla jalkaa ei olisi saanut irti lämpöpatteria rikkomatta. Päivystävä palomestari Samuli Karvinen kertoo, että tilanne oli rauhallinen, veri kiersi jalassa ja lämpöpatterin pinta ei ollut liian kuuma, joten he eivät nähneet tarvetta rikkoa patteria. Lapsi suhtautui tilanteeseen urhoollisesti.

Paikalle hälytettiin putkiasentaja, joka tyhjensi patteriverkoston vedestä ja irrotti patterin seinästä. Jalka saatiin vapautettua, ja ambulanssin ensihoitajat tarkastivat lapsen kunnon. Hän selvisi tilanteesta vähäisillä ruhjeilla.

Karvinen ei muista aiempaa tapausta, jossa raaja olisi jäänyt lämpöpatterin väliin. Hänen mukaansa jonkin verran tulee kuitenkin hälytystehtäviä, joissa lapsen raaja on jäänyt johonkin muuhun ahtaaseen väliin jumiin.

Suosittelemme sinulle