Hyppää sisältöön

Riku Riski palaa Turun Palloseuraan

HJK:ssa edelliset viisi kautta pelannut Riku Riski pelasi TPS:ssä viimeksi vuonna 2010.

Jalkapalloilija Riku Riski.
Riku Riski palaa TPS:n riveihin reilun vuosikymmenen jälkeen. Kuva: Kimmo Gustafsson / Yle
Kimmo Gustafsson

Jalkapallon Ykköstä pelaava Turun Palloseura on tehnyt 2+1-vuotisen sopimuksen Riku Riskin kanssa. Riski palaa TPS:n riveihin yli kymmenen vuoden jälkeen.

– Minulla on paljon hyviä muistoja Tepsistä. Arvostan sitä, mitä olen Tepsiltä pelaajana saanut. Täällä luotiin aikanaan pohja ammattilaisuralleni. Kyllä se on aina mielessä ollut, että olisi hienoa vielä joskus palata Tepsiin, ja tuntuu tosi hyvältä, että se paluu nyt toteutuu, sanoo Riski seuran tiedotteessa.

Maskun Palloseuran kasvatti siirtyi TPS:n riveihin 2004. Ensimmäiset veikkausliigapelit hän pelasi vuonna 2006. Ulkomaille Riski lähti 2011. Hän on pelannut Puolassa, Ruotsissa, Norjassa ja Skotlannissa.

Suomeen Riski palasi 2018. Viimeiset viisi kautta hän on pelannut Helsingin Jalkapalloklubissa voittaen kolme Suomen mestaruutta. Viime kaudella Riski oli selkäleikkauksessa ja pelasi HJK reservijoukkue Klubi 04:ssä Kakkosta.

Maajoukkueessa Riski on pelannut 26 ottelussa. Vuonna 2019 hän kieltäytyi eettisistä syistä maajoukkueen harjoitusleiristä Qatarissa. Asiasta kerrottiin ulkomaisia medioita myöten.

Turun Palloseura aloittaa kolmannen peräkkäisen kautensa Ykkösessä. Viime kauden lopussa joukkue pelasi noususta Veikkausliigaan, mutta hävisi ratkaisevassa pelissä jatko-ottelussa FC Lahdelle.

Suosittelemme sinulle