Hyppää sisältöön

Kotimaiset kovat nimet rokkaavat viikonloppuna Leppävirralla – vanha rock vetää väkeä ympäri Suomea

Rock'n rollin ystävät kokoontuvat Leppävirralle nyt kolmen vuoden tauon jälkeen. Rokkiviikonlopun aikana soittaa yhdeksän eri yhtyettä.

"Rat Fink" tecknad rockabillybil.
”Rockabilly-auto”. Kuvituskuva. Kuva: Copyright � Courtesy Everett Collection / Everett Collection/All Over Press
Jukka Eskanen

Vanha 1950-luvun rock and roll soi ja rockabilly paukkuu viikonloppuna Leppävirralla. Hotelli Vesileppiksessä pidetään Ladybug Rock'n Roll Weekender -tapahtuma nyt jo 12. kerran.

Perinteiselle festarille osallistuu parin vuoden koronatauon jälkeen runsaasti rockharrastajia ympäri maata. Edellisen kerran tapahtuma pidettiin talvella 2020.

Lavalla soittaa useita kotimaisia alan kärkinimiä ja -yhtyeitä, mm. Esa Pulliainen & Mr Breathless, Sherwood Tigers ja Badding Rockers. Lauantaina iltapäivällä tarjolla on myös kotimaista rockhistoriaa 1970-luvun lopulla kovassa suosiossa olleesta Teddy & The Tigers -yhtyeestä. Bändin basisti Antti-Pekka Niemi muistelee ”tiikereiden” taivalta.

Rokkiviikonloppu on värittänyt Leppävirran talvea jo vuodesta 2010 lähtien. Tapahtuman tuottajana on ollut alusta alkaen leppävirtalainen Jari Lehtomäki. Musiikin lisäksi ohjelmassa on myös alan levymyyntiä ja rockvaatekauppaa.

Ainut ulkomaalainen soittaja tapahtumassa on tänä vuonna The Renegades -yhtyeen alkuperäisrumpali Graham Johnson. Hän on lavalla suomalaisen The Renegades Revsited -yhtyeen takana perjantai-iltana.

Suosittelemme sinulle