Hyppää sisältöön

Aurinkoinen, mutta hyinen pakkassää leviää lauantaina koko maahan – sunnuntaina lauhtuu taas

Sunnuntaina lumisateet saapuvat lännestä, ja lämpötila lauhtuu jopa plussan puolelle.

Laura Kangas

Lauantaita vietetään kylmässä ja aurinkoisessa säässä, mutta sunnuntaina sään lauhtuminen tuo mukanaan lumisadetta.

Ylen meteorologi Elias Paakkasen mukaan lauantaina aurinko paistaa laajalti koko maassa, etenkin maan etelä- ja keskiosissa on varsin aurinkoista.

Lämpötila pysyttelee lauantaina kirpeänä. Jo perjantaina pohjoisessa Lapissa mitattiin jopa yli 30 asteen pakkasia. Samanlaisia pakkasasteita on luvassa myös lauantaina.

Etelässä lämpötila pysyttelee päivällä 5–10 pakkasasteen tuntumassa.

– Sunnuntaina varhain aamulla maan etelä- ja kaakkoisosissa lämpötila voi käydä paikoin hetkellisesti –20 asteessa, Paakkanen kertoo.

Sää lauhtuu sunnuntaina

Auringonpaistetta ei kestä kauaa, sillä sunnuntaina iltapäivällä lännestä leviää lumisateita, jotka liikkuvat idemmäksi sunnuntai-iltaan mennessä.

Etelässä, lounaassa ja lännessä lumipeite on tällä hetkellä tavanomaista ohuempi, ja paikoin maa on täysin lumeton. Lumisadekaan ei tilannetta juuri muuta.

– Suurin osa maasta saa sunnuntaina edes vähän lunta, mutta vain 1–3 senttimetriä. Lumettomille alueille voi tietysti tulla kaunis kuorrute.

Samalla lämpötila nousee muutaman pakkasasteen tienoille, etelässä mahdollisesti jopa plussan puolelle. Suomeen voi myös maanantain ja tiistain aikana saapua lämmin ja kuiva föhn-tuuli, joka puhaltaa maahan hyvinkin lauhaa ilmaa.

– Kyllä se nyt siltä näyttää, että sää lauhtuu, Paakkanen kertoo.

Suosittelemme sinulle