Hyppää sisältöön

Leipomo Amissan yrittäjä vapautettiin tänään vankilasta – poliisi tutkii tapausta edelleen törkeänä terveyden vaarantamisena

Keski-Suomen käräjäoikeus katsoi, että yrittäjää epäillään perusmuotoisesta terveyden vaarantamisesta, ja vapautti yrittäjän vankeudesta.

Rakennus, jonka kyljessä lukee "Varuskuntaravintola".
Keski-Suomen käräjäoikeus vapautti tänään keuruulaisen leipomo Amissan yrittäjän tutkintavankeudesta. Kuva: Jarkko Riikonen / Yle
Marja Roiha

Keuruulla toimineen leipomo Amissa Oy:n yrittäjä on tänään vapautettu vankeudesta.

Keski-Suomen käräjäoikeus päätti asiasta perjantaina aamupäivällä.

– Käräjäoikeus katsoi, ettei yrittäjää epäillä törkeästä terveyden vaarantamisesta, vaan perusmuotoisesta terveyden vaarantamisesta, kertoo rikoskomisario Kari Aaltio Sisä-Suomen poliisista Ylelle.

Poliisi tutkii tapausta edelleen törkeänä terveyden vaarantamisesta ja törkeästä petoksesta. Rikosnimikkeet eivät ole muuttuneet.

– Poliisilla on alunperin neljä epäiltyä, mutta kolmella heistä ei ole osallisuutta epäiltyihin rikoksiin. Meillä on nyt yksi uusi epäilty, kertoo Aaltio.

Poliisi on takavarikoinut Keuruulla toimineesta leipomosta laitteet, joten leipomotoiminnan jatkaminen ei ole mahdollista.

Keski-Suomen Käräjäoikeus vangitsi 20.1.2023 asiassa leipomoyrittäjän todennäköisin syin epäiltynä törkeästä terveyden vaarantamisesta ja törkeästä petoksesta.

Yrittäjän vapauttamisesta kertoi ensin sanomalehti Keskisuomalainen (siirryt toiseen palveluun).

Terveystarkastajat tekivät Amissa Oy:n tiloissa joulukuussa havaintoja monista epäkohdista. Keuruulainen leipomo nousi otsikoihin lukuisten ongelmiensa ja lopulta yrittäjän vangitsemisen myötä.

Suosittelemme sinulle