Hyppää sisältöön

Moottoritiellä harvinainen onnettomuus Kuopiossa: kaivurin puomi osui siltaan, henkilöauto kiilautui puomin ja keskikaiteen väliin

Moottoritien toiseen suuntaan yli tunniksi tukkinut onnettomuus ei aiheuttanut vakavia loukkaantumisia. Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Poliisin kaulassa roikkuva lätkä.
Poliisi tutkii moottoritien tukkinutta, harvinaista liikenneonnettomuutta, joka tapahtui Kuopiossa torstaina illansuussa. Kuva: Matti Myller / Yle
Helmi Nykänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Poliisi tutkii torstai-iltana Kuopiossa tapahtunutta liikenneonnettomuutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Kuorma-auton lavettiperävaunun kyydissä olleen kaivurin puomi osui moottoritien yli vievän sillan kanteen. Lavettiperävaunu kääntyi osuman vuoksi poikittain vasemmalle ja tukki moottoritien liikenteen pohjoisen suuntaan yli tunnin ajaksi.

Onnettomuus tapahtui Kuopion Vehmasmäen kohdalla iltakuuden maissa.

Yhdistelmän takana viereisellä kaistalla ollut henkilöauto kiilautui kaivinkoneen puomin ja moottoritien keskikaiteen väliin. Vakavilta henkilövahingoilta vältyttiin.

Rikosylikonstaapeli Kari Rissasen mukaan korkean kuljetuksen osuminen sillan kanteen ei ole sinänsä harvinaista, mutta osuman seuraukset olivat.

– Kun teillä ajelee, teiden ylittävien siltojen kansissa voi nähdä jälkiä osumista. Mutta yleensä se ei johta siihen, että perävaunu kääntyy poikittain ja henkilöauto jää siihen myös jumiin. Lisäksi onnettomuus sattui pahaan aikaan illalla ja aiheutti useiden kilometrien jonot.

Onnettomuutta oli selvittelemässä useita poliisipartioita.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Muuta mahdolliset rikosnimikkeet selviävät tutkinnan aikana.

Suosittelemme sinulle