Hyppää sisältöön

STT: Kolmekymppiselle miehelle 11 vuotta vankeutta törkeästä lapseen kohdistuneesta seksuaalisesta väkivallasta

Vankeusrangaistuksen lisäksi Päijät-Hämeen käräjäoikeus määräsi tuomitun maksamaan uhrille korvauksia miltei 100 000 euroa.

Lahden käräjäoikeuden sali, tuomarin pöytä, pöydällä näyttöruutu
Päijät-Hämeen käräjäoikeus antoi huomattavan kovan tuomion poikkeuksellisesta rikoksesta. Kuvituskuva. Kuva: Petri Niemi / Yle
STT

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut 32-vuotiaan miehen 11 vuoden vankeusrangaistukseen poikkeuksellisen törkeästä lapseen kohdistuneesta seksuaalisesta väkivallasta, kertoo STT.

Oikeuden julkisen selosteen mukaan uhri oli hyväksikäytön alkaessa viisivuotias ja mies päälle parikymppinen. Hyväksikäyttö tapahtui useissa eri kaupungeissa vuosina 2014–2022, eli kesti lähes kahdeksan vuotta. Mies oli lapsen läheinen.

Oikeuden mukaan mies teki uhrille eriasteista seksuaalista väkivaltaa, joka muuttui sitä törkeämmäksi, mitä vanhempi uhri oli. Teot ovat sisältäneet väkivaltaa ja manipuloimista. Lisäksi mies kuvasi uhria ja tekojaan.

Tuomion mukaan mies otettiin kiinni viime heinäkuun alussa ja hän on siitä lähtien ollut vangittuna. Mies määrättiin maksamaan uhrille korvauksina 96 000 euroa.

Juttua muokattu klo 15.13: Lisätty tuomitun tarkka ikä, tieto eri kaupungeista ja tarkka korvaussumma.

Suosittelemme sinulle