Hyppää sisältöön

Mikkelin kaupunginhallitus vaatii hallinto-oikeutta hylkäämään Satu Taavitsaisen ja Raimo Heinäsen erottamisestaan tekemän valituksen

Mikkelin kaupunginvaltuusto erotti marraskuussa 2022 kaupunginhallituksen sekä konserni- ja elinvoimajaoston puheenjohtajiston. Taavitsainen ja Heinänen tekivät erottamisestaan valituksen.

Mikkelin kaupungintalon sisäänkäynti.
Mikkelin kaupunginhallituksen kanta on, että viime marraskuussa tehdyt kaupunginhallituksen sekä konserni- ja elinvoimajaoston puheenjohtajiston erottamispäätökset syntyivät oikeassa järjestyksessä ja lainmukaisina. Arkistokuva Kuva: Petri Vironen / Yle
Vilma Ruokoski,
Riina Mäentausta

Mikkelin kaupunginhallitus vaatii Itä-Suomen hallinto-oikeutta hylkäämään kaupunginhallituksesta erotettujen Satu Taavitsaisen ja Raimo Heinäsen tekemän valituksen.

Kaupunginhallituksen kanta on, että marraskuussa päätökset heidän erottamisestaan kaupunginhallituksen sekä konserni- ja elinvoimajaoston puheenjohtajistoista syntyivät oikeassa järjestyksessä ja lainmukaisina.

Taavitsainen ja perussuomalaisten Heinänen valittivat joulukuussa Mikkelin kaupunginvaltuuston tekemästä päätöksestä Itä-Suomen hallinto-oikeuteen. Taavitsainen oli aiemmin SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja, mutta siirtyi Liike Nytiin.

Heidän mukaansa puheenjohtajistojen erottaminen syntyi virheellisessä järjestyksessä ja oli lainvastainen. Lisäksi kaupunginvaltuusto ylitti Taavitsaisen ja Heinäsen mukaan päätöksessä toimivaltansa. Taavitsaisen ja Heinäsen mukaan kaupunginvaltuuston asettaman tilapäisen valiokunnan jäsenet Paavo Barck (sd.) ja Jani Sensio (ps.) olivat esteellisiä, koska valittajien mukaan Barck ei pidä Taavitsaisesta ja Sensio hyötyi erottamisesta taloudellisesti.

Mikkelin kaupunginhallitus on kuullut Paavo Barckia ja Jani Sensiota.

Paavo Barck kirjoittaa kaupunginhallitukselle toimittamassaan vastauksessa arvostelleensa Taavitsaisen toimintaa kuntapolitiikassa. Barck katsoo, ettei se tee hänestä esteellistä.

Myös kaupunginhallitus katsoo hallinto-oikeudelle laatimassaan vastineessa muun muassa, että julkista vihamiessuhdetta ei aiheuta kovakaan julkinen arvostelu, etenkin jos kyse on poliittisista tai vastaavista mielipiteistä. Kaupunginhallitus katsoo vastineessaan, etteivät valittajat ole esittäneet valituksessaan minkäänlaista näyttöä väitteiden tueksi.

Kaupunginhallitus käsittelee vastinetta maanantain kokouksessaan.

Voit keskustella aiheesta lauantaihin klo 4.2.2023 klo 23 asti.

Suosittelemme sinulle