Hyppää sisältöön

Kainuuseen on avattu neljä aluetta umpihankikelkkailuun

Kainuun kunnat näkevät vapaan kelkkailun olevan piristysruiske talven hiljaisille kuukausille.

Moottorikelkkailija ajaa kurvaten lumisessa erämaamaisemassa.
Suomussalmen ja Hyrynsalmen rajalle perustettu kelkkailualue on keskimäärin kuusi kilometriä pitkä ja kaksi kilometriä leveä. Kooltaan se on 1 340 hehtaaria. Kuva: Suomussalmen Kelkkailijat ry
Sanna Kähkönen

Kainuussa pääsee tänä talvena moottorikelkkailemaan neljällä Metsähallituksen vapaan kelkkailun alueella. Alueella moottorikelkalla voi ajaa umpihangessa.

– Kunnat ovat olleet aktiivisia ja nähneet, että vapaan kelkkailun reitit ovat vetovoimatekijä hiljaisille ajoille, sanoo Metsähallituksen metsätalouden aluepäällikkö Ulla Lehtonen.

Hyrynsalmen-Suomussalmen ja Puolangan kelkkailualueet ovat jo käytössä, Kuhmon alueet avataan tänään perjantaina 3. helmikuuta. Alueet sijaitsevat valtion mailla, ja Metsähallitus on tehnyt niiden käytöstä sopimuksen kuntien kanssa.

– Viime vuosi oli Suomussalmen osalta ensimmäinen, kelkkailijat kaipaisivat sille reitille jyrkempiä rinteitä.

Kainuun vapaan kelkkailun alueet sijaitsevat valtion talouskäytössä olevissa monikäyttömetsissä.

Samalla Metsähallitus haluaa tukea paikallista matkailuelinkeinoa ja moottorikelkkaharrastusta. Kainuun ensimmäinen kohde avattiin kokeiluluonteisesti Kuhmoon vuonna 2018.

Kohteiden ylläpidosta, kuten teiden aurauksesta ja opasteista, vastaavat kunnat. Alueiden käyttö ja ajaminen alueilla tapahtuvat käyttäjän omalla vastuulla.

Alueilla ajoon tarvitaan Metsähallituksen uralupa.

Aiheesta voi keskustella 5. helmikuuta kello 23 asti.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme sinulle