Hyppää sisältöön

Saamelaiskäräjien kulttuurimäärärahalle korotus – takana vuosien taistelu

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt saamelaiskäräjille 236 000 euron kulttuurimäärärahan. Siinä on 57 000 euron korotus edellisiin vuosiin verrattuna.

Saamelainen yrityskauppa-ammattilainen, Suomen saamelaiskäräjien vaaleilla valittu jäsen, kauppatieteiden maisteri Pirita Näkkäläjärvi eduskunnan portaiden edessä.
Saamelaisyhteisö on pitkään odottanut, että saamme lisää resursseja saamenkieliseen kulttuurityöhön ja taide-elämään, sanoo saamelaiskäräjien kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Pirita Näkkäläjärvi. Kuva: Toni Määttä / Yle
Jarno Tiihonen

Saamelaiskäräjät on saanut korotuksen tämän vuoden kulttuurimäärärahaan. Saamelaiskäräjien puheenjohtaja Tuomas Aslak Juuso kertoo tiedotteessa, että korotuksen puolesta on taisteltu useita vuosia.

– Olen tyytyväinen kulttuuripolitiikasta vastuussa olevana, että vihdoinkin saamme nostoa aikaiseksi pitkäjänteisen työmme tuloksena, Juuso kommentoi tiedotteessa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt saamenkielisen kulttuurin edistämiseen, Pohjoismaisten saamelaisjärjestöjen tukemiseen ja Utsjoen Saamelaiskirkkotupien ylläpitämiseen yhteensä 236 000 euroa. Korotusta edellisiin vuosiin on 57 000 euroa.

Rahoituksen kohdentamisesta päätetään kuun puolivälissä

Määrärahan jaosta päättää saamelaiskäräjien hallituksen alainen kulttuurilautakunta 16.–17. helmikuuta. Päätöksistä ilmoitetaan helmikuun loppuun mennessä.

– Kulttuurimäärärahan korotuksella on suuri merkitys kaikilla kolmella Suomessa elävällä saamen kielellä tapahtuvalle kulttuurielämälle, iloitsee tiedotteessa kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Pirita Näkkäläjärvi.

Lue lisää Lapin uutisia. Kuuntele ja katsele sisältöjämme Yle Areenassa.

Suosittelemme sinulle