Hyppää sisältöön

Venäläishiihtäjä ilmestyi maailmancupin laduille – Jasmi Joensuu piti tapausta nolona, Kerttu Niskanen: ”Ehkä haluaa hämmentää”

Venäjän Julia Stupak oli saanut joltain joukkueelta urheilijan liivin ja harjoitteli Toblachin maailmancupin laduilla. Se herätti hämmennystä myös suomalaishiihtäjissä.

Suomalaishiihtäjät eivät ymmärtäneet, miksi Julia Stupak hiihti Toblachin maailmancupin laduilla urheilijoille tarkoitettu liivi päällä.
Anu Karttunen,
Laura Arffman

Venäläishiihtäjä Julia Stupak aiheutti kohun, kun hän ilmestyi torstaina harjoittelemaan maailmancupin radalle Toblachissa. Muun muassa Tiril Udnes Weng kertoi norjalaiselle VG:lle (siirryt toiseen palveluun), että hän oli nähnyt Stupakin radalla virallisissa harjoituksissa. Venäläisellä oli myös päällään liivi, jonka ainoastaan akkreditoituneet urheilijat saavat.

FIS on sulkenut venäläiset ja valkovenäläiset hiihtäjät kilpailuistaan Venäjän aloittaman hyökkäyssodan takia.

Myös Kerttu Niskanen kertoi Yle Urheilulle nähneensä Stupakin hiihtämässä torstaina, mutta tuolloin hänellä ei ollut liiviä päällä.

– Hänellä ei ollut eilen liiviä, mutta kuulin muiden maiden tytöiltä, että hän oli tänään ollut liivi päällä. Mutta itse en ole sitä nähnyt, Niskanen sanoi.

Stupakin ilmestyminen maailmancupin radoille herätti Niskasen mielessä vain kysymyksen: miksi?

– Miksi hän hiihtää täällä liivi päällä? Ehkä haluaa jollain tavalla hämmentää. En tiedä.

Jasmi Joensuu ei ollut nähnyt Stupakia hiihtoladulla tai muutenkaan Toblachissa.

– En ole tosin asiaan kiinnittänyt huomiota. Kai täällä saa kuka vain hiihtää, mutta onhan se vähän noloa, jos hän on täällä kisaratoja hiihdellyt, Joensuu sanoi.

– Ei hän varmasti FIS:n puolelta ole sitä akkreditointia saanut. Niitä liivejä on jokaisella joukkueella vaikka kuinka paljon jaossa. Jokuhan sen on hänelle antanut.

Kilpailunjohtaja: Ei sanktioita

Kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) kilpailujohtaja Michal Lamplot kertoi NRK:lle (siirryt toiseen palveluun) olevansa tietoinen tapauksesta. Lamplotin mukaan FIS tietää, miltä joukkueelta Stupak on saanut liivinsä, mutta ei halunnut kertoa sitä julkisuuteen.

– Puhuimme joukkueen kanssa ja kerroimme, että liivi on tarkoitettu ainoastaan kilpailuihin osallistuville urheilijoille, eikä tätä saa tapahtua enää, Lamplot sanoi.

Lamplotin mukaan asia on loppuunkäsitelty, eikä liivin luovuttaneelle joukkueelle tule sanktioita.

Suosittelemme sinulle