Hyppää sisältöön

Ranskalaissivusto: Vastaamon epäilty tietomurtaja löytyi poliisin kotihälytyskeikalla – esitti romanialaiset henkilöpaperit

KRP kertoi aiemmin Vastaamon tietomurrosta epäillyn Julius Kivimäen kiinniotosta, muttei kertonut yksityiskohtia.

julius kivimäki.
Ranskalaissivusto ei maininnut Vastaamon tietomurrosta epäillyn Julius Kivimäen nimeä, mutta kertoi henkilön olevan etsintäkuulutettu terveystietojen hakkeroinnista. Kuva: Europol, Juha Kemppainen / Yle, grafiikka: Aalto Puutio / Yle
Anna Näveri

Ranskalaissivusto Actu.fr (siirryt toiseen palveluun) kertoo lisätietoja Vastaamon epäillyn tietomurtajan kiinniotosta.

Sivuston mukaan Europolin etsintäkuuluttama suomalainen jäi poliisin haaviin perjantaiaamuna sattumalta, kun nainen oli tehnyt poliisille ilmoituksen mahdollisesta kotiväkivaltatapauksesta.

Poliisille ilmoitettiin sivuston mukaan kello 7 perjantaiaamuna.

Sivusto ei mainitse Vastaamon tietomurrosta epäiltyä Julius Kivimäkeä nimeltä, mutta kertoo suomalaismiehen olevan etsintäkuulutettu kyberrikoksista, kiristyksestä – ja tarkemmin tuhansien ihmisten tervystietoihin kohdistuneesta hakkeroinnista.

Suomessa keskusrikospoliisi kertoi aiemmin, että Kivimäki oli otettu perjantaina kiinni Ranskassa. KRP ei kertonut kiinnioton yksityiskohtia.

Actu.fr -sivuston mukaan poliisiin yhteyttä ottanut nainen oli kertonut naispuolisen ystävänsä riidelleen suomalaismiehen kanssa aiemmin yöllä yökerhossa. Naisen mukaan mies oli ollut riitelyn aikana humaltunut ja hermostunut, sivusto kertoo.

Sivuston mukaan Kivimäki oli ollut nukkumassa, kun poliisi aamulla saapui asuntoon eikä poliisi havainnut merkkejä väkivallasta.

Actu.fr kertoo myös, että suomalaismiehellä oli hallussaan useita eri henkilöllisyyksiä. Poliisille hän esitti sivuston mukaan romanialaiset henkilöpaperit.

Suomessa asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Ranskalaisarvioiden mukaan Suomen viranomaiset todennäköisesti pyytävät miehen luovuttamista Suomeen.

Suosittelemme sinulle