Hyppää sisältöön

Hämeenlinna nousi ahdingosta Suomen Cupin voittoon – yllätysmestarin valmentaja pysyi tiukkana mestaruusjuhlille: ”He pyysivät kolmea päivää”

Hämeenlinnan Lentopallokerho palasi viiden vuoden jälkeen Suomen Cupin mestariksi. Voitto maistuu hämeenlinnalaisille, joille kausi on ollut vaikea.

Suomen Cupin mestaruus maistui Hämeenlinnalle.
Hinni Hirvonen,
Manu Myllyaho

Hämeenlinnan Lentopallokerho juhlii naisten Suomen Cupin mestaruutta Tampereella. Huipputiukassa finaalissa hämeenlinnalaiset nousivat ahdingosta ja kukistivat LP Kangasalan tiukan taistelun jälkeen erin 3–2 (23–25, 25–23, 24–26, 25–18, 15–7).

Hämeenlinnan voittoa voi pitää yllätyksenä, sillä joukkue on Mestaruussarjassa kahdeksantena. Se kaatoi ensin välierissä sarjakärki Puijon ja finaalissa sarjakakkosen LP Kangasalan.

Välierissä joukkue nousi 0–2-tappioasemasta 3–2-voittoon.

– Tuntuu ihan älyttömän hyvältä. Meillä on ollut todella vaikea kausi, kuten kaikki tietävät. Viime viikonloppu oli vaikea, mutta pystyimme joukkueena nousemaan. Tuntuu tosi upealta, olen niin ylpeä jokaisesta tytöstä, kapteeni Michaela Madsen kommentoi.

Pokaali nousi Tampereella.

– Olemme saaneet yhdistettyä puolustuksen torjuntapelaamiseen. Saamme paljon enemmän paikkoja. Nyt se palkinto (isosta työmäärästä) tuli, Madsen huokaisi.

Päävalmentaja Giovanni Torchio oli luonnollisesti ylpeä suojattiensa esityksestä, mutta liikaa hän ei antanut aikaa juhlimiseen. Joukkue kohtaa Kangasalan uudelleen heti keskiviikkona.

– Joukkue teki tänä viikonloppuna upeaa työtä, tästä jää varmasti hienoja muistoja. He pyysivät kolme päivää (aikaa juhlimiseen), annan ehkä kaksi. Katsotaan, voidaanko venyä kahteen ja puoleen päivään.

Kuudes Suomen Cupin mestaruus

Hämeenlinnalle Suomen Cupin mestaruus oli kaikkiaan kuudes. Edellisestä mestaruudesta on kulunut kuitenkin viisi vuotta.

– Korkki aukesi varmaan eilisen pelin myötä. Tänään Hämeenlinna oli taktisesti läpi ottelun hyvin mukana, varsinkin torjunnoilla. Sieltä tuli 22 suoraa torjuntaa, mikä on todella paljon. Lisäksi he koskivat paljon torjunnassa Kangasalan hyökkäyksiin. Sen jälkeisillä hyökkäyksillä he tappoivat sitä paljon paremmin kuin Kangasala, Yle Urheilun asiantuntija Riikka Lehtonen summasi.

– Kangasalan vastaanotto oli läpi ottelun huomattavasti parempi kuin Hämeenlinnalla, mutta läpi ottelun Kangasalan hyökkäys meni alaspäin ja Hämeenlinnan ylöspäin. Oli rohkeampaa pelaamista, Lehtonen jatkoi.

Michaela Madsen kommentoi tuntojaan heti finaalin jälkeen.

Hämeenlinnan onnistujiksi Lehtonen nosti Jenny Mosserin, Madsenin ja Pipsa Roivaisen.

– Mosser oli sekä eilen että tänään ehdottomasti kantava voima. Ade Owokoniranilla oli hyökkäyksessä huono päivä, mutta hän paikkasi omaa pelaamistaan loistavasti torjunnoilla, paransi loppuun ja otti enemmän ja enemmän roolia.

– Madsen pelasi loistavan ottelun, paljon torjuntoja, hän ei saanut hirveästi palloja, mutta ne mitkä sai, hän tappoi erittäin hyvällä prosentilla. Pipsa Roivaiselle parhaan pelaajan palkinto oli todella hieno tästä viikonlopusta, että tavallaan puskista kaivetaan kolmas passari. Hän voi olla todella ylpeä.

Lentopallon Suomen Cupin miesten finaali Akaa Volley - VaLePa sunnuntaina 5.2. kello 16.20 alkaen.

Suosittelemme sinulle