Hyppää sisältöön

VaLePa valloitti jälleen lentopallon miesten Suomen Cupin – konkari Mikko Esko ei tiennyt juhlista mitään: ”Menen puntille aamulla”

VaLePa nappasi seitsemännen Suomen Cupin voittonsa. Akaa-Volley pelasi ensimmäistä kertaa Cupin loppuottelussa.

Paavo Forsberg,
Manu Myllyaho

VaLePa juhlii jälleen lentopallon miesten Suomen Cupin voittoa. Joukkue kukisti ensimmäistä kertaa Cup-finaalissa pelanneen Akaa-Volleyn suoraan kolmessa erässä (25–11, 25–19, 25–20).

VaLePa voitti ensimmäisen erän suvereenisti. Toisessa erässä Akaa pääsi hieman paremmin peliin mukaan. Kolmannessa erässä Akaa pääsi 5–1-johtoon, jolloin VaLePa otti aikalisän. Sen jälkeen sastamalalaiset kirivät rinnalle ja ohi. Erän lopussa Akaa tuli pisteen päähän tilanteessa 21–20, mutta VaLePa kesti paineet ja eteni mestaruuteen.

– Painoimme niin kovaa päälle omalla syötöllä, ettei Akaa pystynyt vastaamaan. Molemmilta joukkueilta hermostunutta peliä. Olimme hyökkäyksessä ja puolustuksessa tänään parempia. Saimme kaksi hyvää peliä tähän viikonloppuun. Hyvää itseluottamusta pudotuspelejä ajatellen, VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko sanoi.

VaLePa oli lyönyt lauantaina välierässä Savo-Volleyn ja Akaa oli päihittänyt Hurrikaanin.

Konkarit juhlivat maltilla

Seitsemännen Cup-mestaruutensa napannut VaLePa on Suomen Cupin kestomenestyjä. Joukkue voitti Cupin viisi kertaa peräkkäin vuosina 2016–2020 ja palasi yhden välivuoden jälkeen Cup-valtiaaksi. Savo-Volley vei edellisen Cupin nimiinsä.

VaLePan lentopalloikoni Mikko Esko kertoi, että voittaminen tuntuu erityisen hyvältä välivuoden jälkeen.

– Tämä on hienoa, kun on taas muutama uusi jätkä, jotka eivät ole voittaneet. Hienoa voittaa heidän kanssaan. Pelasimme huippuottelun, alusta loppuun asti tiukkaa tekemistä. Erien sisällä oli muutamia heikkoja hetkiä, mutta usko voittoon oli kova ja pelasimme yhden kauden parhaista peleistä.

VaLePa kohtaa seuraavaksi Hurrikaanin Mestaruusliigassa keskiviikkona. Esko, 44, ei Cup-humussa ollut tietoinen voitonjuhlista.

– Ajattelin mennä puntille aamulla. Minulla ei ainakaan ole mitään juhlia. En tiedä noista nuoremmista, mutta tämän ikäisenä ei jaksa enää juhlia.

Mikko Esko aikoo mennä aamulla treenaamaan.

Toinen VaLePan konkari Urpo Sivula sen sijaan aikoi juhlia maltillisesti.

– Jos pari palautusjuomaa ottaisin saunassa ja sitten kotiin hyvissä ajoin.

Seitsemän Suomen Cupia voittanut Sivula oli tyytyväinen etenkin eiliseen välierään Savo-Volleytä vastaan.

– Joukkueena voitettiin se. Yleispelaajamme olivat tosi kovia. Minulla oli itselläni vähän huono päivä, mutta tiesin, mistä se johtui ja sain korjattua sitä. Sen jälkeen jälki on tuollaista, ottelun tehokkain pelaaja (14/+9) Sivula sanoi.

Suosittelemme sinulle