Hyppää sisältöön

Lintujen Pihabongaus oli taas suosittua Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa – pihojen määrä lähes viime vuoden ennätyslukemissa

Pohjois-Pohjanmaalla tammikuun viimeisen viikonlopun tapahtumaan osallistui nyt noin 990 pihaa kahden yhdistyksen alueella, Kainuussa yli 330 pihaa.

Talitiainen lentää
Talitiainen oli Pihabongauksessa taas yleisin havainto koko maassa, ja sitä havaittiin myös lukumääräisesti eniten. Kuva: Mikko Ahmajärvi / Yle
Hanna Holopainen

Tammikuun lopussa järjestetty Birdlife Suomen Pihabongaus-tapahtuma herätti taas runsaasti kiinnostusta niin Pohjois-Pohjanmaalla kuin Kainuussakin

Pihabongaus järjestettiin tänä vuonna 28.–29. tammikuuta. Tulosten verkkoilmoittaminen päättyi perjantaina 3. helmikuuta.

Kahden päivän aikana lintuja tarkkailtiin yhteensä lähes 989 pihalla Pohjois-Pohjanmaan lintutieteellisen yhdistyksen ja Kuusamon lintukerhon alueilla. Viime vuonna bongaustapahtumassa oli mukana ennätyksellinen 1 116 pihaa näillä alueilla.

Kainuun lintutieteellisen yhdistyksen alueella mukana oli 334 pihaa. Sielläkin vuoden 2022 Pihabongaus oli tapahtuman historiassa vilkkain, pihoja oli tuolloin 379.

Lopulliset tämän vuoden luvut ovat selvillä hieman myöhemmin, sillä joitakin postikortti-ilmoituksia saattaa vielä saapua.

Bird Life Suomen toimistolta kerrotaan, että lisäystä voi olla korkeintaan joitakin kymmeniä pihoja, ja verkkoilmoitusten luvut ovat jo suuntaa antavia.

Pihabongauksessa tarkkaillaan tunnin ajan pihan lintulajeja ja määrää tiettynä viikonloppuna.

Aiheesta voi keskustella 7. helmikuuta kello 23 asti.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme sinulle