Hyppää sisältöön

SK: Sampsa Kataja jää pois eduskuntavaaleista

Kokoomuksen Sampsa Kataja ehti jo aloittaa eduskuntavaalikampanjansa vuoden alussa. Henkilökohtaiset syyt saivat miehen kuitenkin pyörtämään suunnitelmansa.

Mies katsoo sivulle.
Sampsa Kataja jättäytyy pois kevään eduskuntavaaleista. Arkistokuva Kuva: Jari Pelkonen / Yle
Kati M. Rantala

Kokoomuksen Sampsa Kataja peruu ehdokkuutensa kevään eduskuntavaaleissa.

Kataja kertoi Satakunnan Kansalle, että ehdokkuudesta luopumisen taustalla on henkilökohtaisia syitä. (siirryt toiseen palveluun)

Pitkään politiikassa toiminut Kataja toimi kansanedustajana vuosina 2007–2015. Hän jäi pois eduskunnasta vapaaehtoisesti mutta yritti takaisin vaaleissa 2019 jääden rannalle.

– Olin eduskunnassa monta vuotta. Koin työn hyvät ja huonot puolet. Yksi huonoista puolista on se, että aina löytyy moitittavaa. Kun moitittavaa löytyy, siitä tehdään maailmaa suurempi juttu. Nyt tuntuu, että olen kokenut riittävästi negatiivista julkisuutta, Sampsa Kataja avaa luopumispäätökseen johtaneita tuntemuksiaan SK:n haastattelussa.

Katajan mukaan viimeinen niitti oli työmatkalla hänestä tehty häirintäilmoitus.

– Olin matkalla Brysselissä, jossa olin osallistumassa kahteen seminaariin. Ensimmäisessä tilaisuudessa tapasin muun muassa ystäväni, EU-komissaari, Jutta Urpilaisen. Järjestin hänelle ja hänen kabinettipäällikölleen tähän toiseenkin tilaisuuteen tapaamisen onnistuneesti. Tilanteessa oli kaksi avustajaa, jotka kokivat minun ohjeistaneen heitä liian hanakasti. He eivät tienneet minun sopineen tämän toisen palaverin ja kokivat käytökseni häiritsevänä. He tekivät tästä häirintäilmoituksen, Kataja kertoo.

Katajan mukaan häirintäilmoitus on loppuun käsitelty. Hän on pyytänyt käytöstään anteeksi ja anteeksipyyntö on hyväksytty.

Sampsa Kataja jatkaa Satakuntaliiton ja Porin kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana.

Suosittelemme sinulle