Hyppää sisältöön

HSL aloittaa pian edullisten sarjalippujen myynnin – jo nyt HSL:n sovelluksessa voi säästää rahaa pienellä kikalla

Nopeille asioille lähtiessä voi olla kannattavampaa valita ABCD-vyöhykkeen lippu, vaikka liikkuisi vain Helsingin keskustassa.

Jos HSL:n sovelluksessa ostaa ABCD-alueen lipun, saa sillä huomattavasti pidemmän matkustusajan kuin AB-alueen lipulla. Kuvaus: Jaani Lampinen / Yle
Emmi Siljamäki,
Sanel Sivac

HSL aloittaa keväällä uuden sarjalippukokeilun. HSL:n tuotepäällikkö Vesa Jääskön mukaan sillä yritetään vastata ihmisten liikkumistottumusten muutoksiin: monelle kausilippu ei ole enää kannattava, jos tekee paljon etätöitä.

– Huhti-toukokuussa alkava kokeilu on lähtöisin asiakkaiden toiveesta, hän sanoo.

Sarjalippukokeilu mahdollistaa kertalippujen ostamisen 10 tai 20 lipun kertaostoksena alennetuin hinnoin. Kymmenen kerran sarjalippu tulee käyttää 30 vuorokauden aikana.

Kahdenkymmenen lipun kertaostos on käytettävä 60 vuorokauden aikana. Sarjalippukokeilu koskee 18-vuotta täyttäneitä HSL-sovelluksen käyttäjiä. Kyseessä on alustavasti puolen vuoden kokeilu, jonka jälkeen sen mahdollisesta jatkosta päätetään.

– Hinnankorotus ja kuljettajapulasta johtuvat pidemmät vuorovälit ovat vaikuttaneet asiakaspalautteisiin. Ne ollaan koettu epäoikeudenmukaisena.

Voit säästää rahaa kiinnittämällä huomiota siihen, millaisen lipun ostat

Kaikki pääkaupunkiseudun julkisessa liikenteessä liikkuvat eivät ehkä ole huomanneet HSL:n sovelluksessa kikkaa, jolla voi välttyä ostamasta kahta yksittäistä lippua asioidessaan Helsingin keskustassa.

Etua voi hyödyntää jo nyt.

Valitsemalla AB-vyöhykkeen lipun sijaan ABCD-vyöhykkeen lipun, voi säästää rahaa.

AB-vyöhykkeen lippu maksaa 3,10 euroa ja ABCD-vyöhykkeen lippu 4,50 euroa. AB-vyöhykkeen lipussa matkustusaikaa on 1h 20 minuuttia, mutta ABCD-vyöhykkeen lipulla voi matkustaa pidempään eli 1h 50 minuuttia.

1,40 euroa kalliimman lipun ostamalla voi siis säästää rahaa tilanteessa, jossa pitää poistua kotoa hoitamaan nopeita asioita.

Lipun tulee olla voimassa kulkuvälineeseen astuttaessa, mutta sen ei tarvitse olla voimassa koko matkustusaikaa.

Jääskö perustelee lippuhintojen muodostumista vyöhykeuudistuksella. ABCD-vyöhykkeen lipuilla tehdään pidempiä matkoja kuin AB-vyöhykkeen lipuilla. Sen johdosta käyttöaika on eri mittainen.

HSL:n sovelluksen säästövinkistä kirjoitti viime viikolla myös Helsingin Uutiset (siirryt toiseen palveluun).

Voit keskustella aiheesta 7.2. klo 23 asti.

Suosittelemme sinulle