Hyppää sisältöön

Yhteisvastuukeräys huipentuu Kajaanissa sirkustapahtumaan – osa keräyksen tuotosta ohjataan paikallisesti koulukiusaamisen ehkäisyyn

Taloudellista apua tarvitsevia on niin kotimaassa kuin maailman humanitaarisilla katastrofialueilla. Suomessa keräys nostaa esiin koulukiusaamisen ja kouluväkivallan.

Kajaanin yhteisvastuukeäyksen myyjäisten villasukkia.
Kajaanissa yhteisvastuukeräyksen aikana järjestetään muun muassa myyjäiset, joissa on myytävänä esimerkiksi villasukkia. Kuva: Arto Loukasmäki / Yle
Tiia Korhonen,
Arto Loukasmäki

Tämän vuoden evankelis-luterilaisen kirkon yhteisvastuukeräys on alkamassa. Kajaanissa keräysviikko käynnistyy tiistaina 8. helmikuuta ja erilaisia tapahtumia on lähes jokaiselle päivälle.

Taloudellista apua tarvitsevia on niin kotimaassa kuin maailman humanitaarisilla katastrofialueilla. Ulkomaan kohteena on Kenia, jossa on pahin kuivuus 40 vuoteen ja tuhannet nuoret ovat joutuneet keskeyttämään koulunkäynnin. Suomessa yhteisvastuukeräys nostaa esiin koulukiusaamisen ja kouluväkivallan.

Keräyksen tuotosta 20 prosenttia ohjataan paikalliseen toimintaan, kertoo Kajaanin seurakunnan yhteisvastuukeräyksen päällikkö Kaija Patronen.

– Meillä se ohjataan KouluSaapas -toimintaan, eli koulun pihalla on auttavia henkilöitä, joiden juttusilla koululaiset voivat käydä. Ulkopuoliselle henkilölle voi kertoa pahasta olosta ja siitä, mikä mättää.

Yhteisvastuukeräyksen aikana Kajaanissa järjestetään muun muassa myyjäiset, leffa- ja kirkkoilta sekä sirkustapahtuma. Patrosen mukaan keräys on muuttunut viime vuosina.

– Meillä oli aiemmin paljon tapahtumia ja läsnäoloa yritysten ja toimijoiden kanssa, mutta ystävämme korona teki sen, että meidän on pitänyt miettiä keräyksen runkoa Kajaanissa eri tavalla. Tapahtumat ovat olleet nyt kolme vuotta jäissä, mutta olemme pitäneet yhteisvastuun tärkeää teemaa esillä vuosittain.

Aiheesta voi keskustella 7. helmikuuta kello 23 asti.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme sinulle