Hyppää sisältöön

Rovio aloittaa keskustelut mahdollisesta ostotarjouksesta – osake 13 prosentin nousussa

Asiantuntijat mainitsevat Disneyn ja Netflixin mahdollisina ostajaehdokkaina Angry Birdsistä tunnetulle Roviolle.

Lapsi pitää puhelinta kädessään, jossa auki Angry Birds -peli.
Rovion osake lähti maanantaina voimakkaaseen nousuun Helsingin pörssissä. Kuva: Pelle T. Nilsson / AOP
STT

Mobiilipelejä kehittävä suomalainen Rovio kertoi maanantaina aloittaneensa eräiden tahojen kanssa alustavat keskustelut mahdollisesta Rovion osakkeita koskevasta ostotarjouksesta.

Rovion mukaan näiden tahojen joukossa on israelilainen peliyhtiö Playtika, joka teki tammikuussa ei-sitovan ostotarjouksen Roviosta 9,05 euron osakekohtaiseen hintaan.

Rovio kertoo saaneensa yhteydenottoja ja alustavia ehdotuksia yhtiön osakkeiden ostamisesta, minkä vuoksi Rovion hallitus on päättänyt aloittaa strategisen selvityksen.

Rovion mukaan ei ole mitään varmuutta siitä, että strateginen selvitys ja alustavat keskustelut johtavat ostotarjoukseen tai mihinkään muuhun transaktioon. Rovion mukaan yhtiön hallitus jatkaa kaikkien vaihtoehtojen selvittämistä.

Rovion osake lähti maanantaina voimakkaaseen nousuun Helsingin pörssissä. Alkuiltapäivästä osake oli kallistunut noin 13 prosenttia, ja sen hinta oli suunnilleen 8,60 euroa.

Playtikalla kyseenalainen maine

Analyysiyhtiö Inderes arvioi Rovion tiedotteen pohjalta, että mahdollisen ostotarjouksen toteutuminen on jonkin verran aiempaa todennäköisempää. Inderes perustelee tätä sillä, että Playtikan tarjoukselle ei annettu suoria rukkasia ja keskusteluja käydään myös muiden kiinnostuneiden tahojen kanssa.

– Playtikan kyseenalainen maine huomioiden emme usko edelleenkään yhtiön tekemän 9,05 euron tarjouksen olevan riittävä, Inderesin analyytikko Atte Riikola kirjoittaa kommentissaan.

Riikolan mukaan Rovion voisi kuitenkin olla vaikea sivuuttaa jonkin ”pehmeämmän” ostajan, kuten Disneyn tai Netflixin, tekemää korkeampaa tarjousta.

Nordea puolestaan arvioi, että Playtikan ohella Roviosta voisivat olla kiinnostuneita esimerkiksi EA, Take-Two, Sony, Netflix tai Disney.

Myös Nordea pitää Rovion myyntiä Playtikalle epätodennäköisenä, kun huomioidaan Playtikan kyseenalainen maine ostajana ja sen aiemmat suomalaisten peliyhtiöiden yritysostot.

Playtikan tammikuun puolivälissä tekemän ei-sitovan ostotarjouksen arvo on runsaat 680 miljoonaa euroa. Playtika oli jo marraskuussa tehnyt Roviolle aiemman tarjouksen, jossa osakekohtainen hinta oli 8,50 euroa.

Suosittelemme sinulle