Hyppää sisältöön

20 vuotta täyttävä Qstock tuo synttäreilleen Ellie Gouldingin ja Megadethin – esiintyjäkaartista on kasassa jo puolet

Oulun Kuusisaaressa ja Raatissa heinäkuussa järjestettävä musiikkifestivaali Qstock on julkaissut pääesiintyjät.

Olavi Uusivirta crowd surfaa yleisön päällä festareilla.
Olavi uusivirta Oulun Qstockissa kesällä 2022. Kuva: Joanna Tzortzis
Pekka Loukkola

Britannian poptähtiin kuuluva Ellie Goulding on ensi kesän Qstockin lauantain pääesiintyjä. Menestyksekkään uransa aikana Goulding on voittanut lukuisia merkittäviä musiikkialan palkintoja, ja hänen kappaleitaan on kuunneltu suoratoistopalveluissa yli 40 miljardia kertaa. Suomessa Gouldingin kaikki neljä albumia ovat myyneet platinaa.

Yhdysvaltalainen Megadeth puolestaan valtaa oululaisfestivaalin päälavan perjantaina. 40 vuotta sitten perustetun metalli-yhtyeen viime syksynä julkaistu kuudestoista studioalbumi on ollut niin fanien kuin kriitikoidenkin mieleen.

20-vuotisjuhlavuottaan viettävän Qstockin muita uusia kiinnityksiä ovat Alma, Isac Elliot, Olavi Uusivirta, Battle Beast, Averagekidluke, Insomnium, Lauri Haav, Kuumaa, Michael Monroe ja Turmion Kätilöt.

Nyt julkaistujen esiintyjien ohella lisääkin on tulossa, kertoo festivaalijohtaja Mikko Forstén.

– Esiintyjistä on nyt noin puolet julkistettu. Juhlavuoden ohjelma tulee olemaan läpileikkaus menneistä vuosista ja samalla katsaus tulevaan, Forstén sanoo.

Qstock järjestetään Kuusisaaren ja Raatin alueella Oulussa heinäkuun lopulla. Qstock on ollut loppuunmyyty jo yhdeksänä kesänä peräkkäin.

Aiheesta voi keskustella 8. helmikuuta kello 23 asti.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme