Hyppää sisältöön

Entisen naisystävänsä rappukäytävään Espoossa puukottanut mies tuomittiin elinkautiseen

Kehonrakentaja surmasi ex-naisystävänsä Espoon Haukilahdessa noin vuosi sitten.

Espoon Oikeustalo.
Kehonrakentajan tuomio annettiin Espoon oikeustalolla. Kuva: Ronnie Holmberg / Yle
Mikko Rita,
STT

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut 59-vuotiaan Harri Puhjon elinkautiseen vankeuteen entisen naisystävänsä murhasta Espoossa helmikuussa 2022.

Puhjo tunsi noin 30-vuotiaan naisen kehonrakennusharrastuksen kautta.

Hänet oli aiemmin määrätty naista koskeneeseen lähestymiskieltoon. Tapahtuma-aamuna Puhjo meni naisen kotitalon rappukäytävään odottamaan, että nainen poistui kotoaan. Käräjäoikeuden mukaan Puhjo iski naista rappukäytävässä teräaseella yli 30 kertaa.

Uhri yritti paeta hyökkäystä ulko-ovelle siinä kuitenkaan onnistumatta. Mies lopetti hyökkäyksensä vasta, kun ulkopuolinen ihminen puuttui siihen. Hyökkäyksen nähnyt todistaja kuvaili oikeudessa miehen toimintaa raivokkaaksi.

Oikeuden mukaan tappo tehtiin erityisen raa'alla ja julmalla tavalla ja vakaasti harkiten. Kokonaisuutena arvostellen teko oli törkeä.

Suunnitelmallisuutta ja vakaata harkintaa osoittaa se, että Puhjo oli ainakin noin vuoden ajan kohdistanut naiseen uhkauksia, vainoamista sekä parisuhteen aikana muutamia kertoja myös ruumiillista väkivaltaa.

Puhjo tuomittiin murhan lisäksi vainoamisesta, lähestymiskiellon rikkomisesta ja laittomasta uhkauksesta.

Vainoamista oli muun muassa valtava määrä tekstiviestejä, joista käy ilmi, ettei Puhjo halunnut menettää ex-naisystäväänsä toiselle miehelle. Vielä lähestymiskiellon jälkeen hän lähetti naiselle 655 tekstiviestiä.

Puhjolle tehtiin mielentilatutkimus, jonka mukaan hän oli syyntakeinen veriteon aikaan eli hän ymmärsi tekonsa seuraukset.

Vankeustuomion lisäksi hänet määrättiin maksamaan uhrin omaisille tuhansien eurojen korvaukset henkirikoksen seurauksista.

Suosittelemme sinulle