Hyppää sisältöön

Uutta tietoa Ison Omenan tapauksesta: Turvahenkilöstön käsissä kuollut nainen oli lähestynyt avaintodistajaa useasti

Nainen oli poliisin mukaan poistettu kauppakeskuksesta ainakin kahdesti aiemmin.

Kynttilöitä ja kukkia on jätetty Iso Omenan käytävälle kuolleen naisen muistoksi.
Kynttilöitä ja kukkia on jätetty Ison Omenan käytävälle kuolleen naisen muistoksi. Kuva: Ronnie Holmberg / Yle
Mikko Rita

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo kuulustelleensa toistamiseen miestä, joka pyysi turvallisuusalan työntekijät paikalle ennen naisen kuolemaa kauppakeskus Isossa Omenassa 7. tammikuuta.

Mies on kertonut, että nainen oli lähestynyt häntä useita kertoja jo ennen sitä.

− He tiesivät toisensa nimenomaan näiden naisen aloitteesta eri päivinä tapahtuneiden lähestymisten kautta, tutkinnanjohtaja Jyrki Kallio sanoo poliisin tiedotteessa.

Miehen mukaan kohtaamisissa ei ollut mitään fyysisesti uhkaavaa. Yhden kerran nainen tarttui miestä kädestä kiinni. Miehelle ei tullut tilanteessa minkäänlaisia vammoja.

Poliisilla on tiedossa kaksi aiempaa tapausta, joissa nainen on tämän vuoden aikana poistettu Ison Omenan kauppakeskuksesta.

Nainen tuli miehen luokse vastoin miehen tahtoa

Turvallisuusalan työntekijät olivat auttaneet miestä jo aiemmin muutaman kerran, kun nainen ei ollut jättänyt tätä rauhaan, vaikka hän oli kertonut, että tilanne oli hänestä ahdistava.

Näin kävi myös samana päivänä, kun 35-vuotias nainen kuoli voimankäyttötilanteessa.

Mies ei pyytänyt naisen poistamista kauppakeskuksesta, vaan että vartijat huolehtisivat, että hän itse ehtii poistua paikalta.

Yksi turvallisuusalan työntekijä saattoi miehen pois, mutta nainen jäi seuraamaan heitä pienen välimatkan päässä. Silloin kaksi muuta turvallisuusalan työntekijää pysäytti naisen ja tästä käynnistyi naisen kuolemaan johtanut tapahtumasarja.

Todistajana kuultu mies ei nähnyt, mitä tilanteessa sen jälkeen tapahtui, sillä hän käveli samaan aikaan toisaalle.

Poliisin tiedossa on myös sivullinen, joka on todennäköisesti nähnyt naisen ja miehen aiempia kohtaamisia ja myös kiinniottoa edeltäneen tilanteen. Poliisi pyrkii kuulemaan häntä lähiaikoina.

Naisen kuolemaa tutkitaan kuolemantuottamuksena. Epäiltynä on neljä kauppakeskuksessa työskennellyttä turvallisuusalan työntekijää. Aiemmin poliisi on kertonut, että joukossa on sekä vartijoita että järjestyksenvalvojia.

Jutun otsikkoa muokattu 7.2.2023 klo 16:48: Vaihdettu vartijoiden-sanan tilalle turvahenkilöstön-sana.

Suosittelemme sinulle