Hyppää sisältöön

Keskiaikaiset markkinat ja Vanhan suurtorin joulumarkkinat saavat uudet nimet

Uudet nimet korostavat tapahtumien luonnetta kulttuuritapahtumana.

Keskiaikaisilla markkinoilla Turun Suurtorilla piispa avustajineen.
Piispa avustajineen saapumassa Vanhalle Suurtorille Turun keskiaikatapahtumassa vuonna 2015. Kuva: Sami Maanpaa
Päivi Leppänen

Ei Turkua ilman Keskiajan markkinoita eikä ilman Vanhan Suurtorin joulumarkkinoita!

Ei tietenkään, mutta jatkossa tapahtumilla on hiukan eri nimi.

Keskiaikaiset markkinat järjestetään jatkossa nimellä Keskiajan Turku ja joulumarkkinat nimellä Vanhan Suurtorin joulu. Nimiuudistuksen tarkoituksena on korostaa molempien tapahtumien luonnetta ensisijaisesti kulttuuritapahtumana.

Tapahtumien ystävien ei tarvitse säikähtää muutosta, todetaan tiedotteessa.

– Keskiajan Turku -tapahtuman ohjelmarunko pysyy pääpiirteittäin ennallaan. Ensi kesänä on luvassa taas totuttuun tapaan ulkoilmanäytelmä, keskiaikatietoutta luentojen, työnäytösten ja tieteellisen ohjelmiston kautta sekä laaja esittävien taiteiden kavalkadi keskiajan henkeen sovitettuna, kertoo Turun Suurtorin keskiaika -yhdistyksen taiteellis-tuotannollinen johtaja Suvi Kotilainen.

Vaikka tapahtuman nimestä putoaakin markkinat-sana pois, ei markkinamyynti mihinkään poistu.

Tiede, taide ja hauskanpito yhdistyvät

Uusiakin kokemuksia on luvassa keskiaikatapahtumassa. Ensi kesänä pilotoidaan oheisfestivaali Taiteen talon tiloissa. Se kantaa nimeä Keskiajan tuolle puolen: esittävän taiteen ja keskiaikakulttuurin festivaali postmediaevalia.

– Oheistapahtuma sallii historian käsittelemisen eri kannoilta. Sinne ovat tervetulleita niin elävöittäjät, roolipelaajat kuin vaikkapa fantasiakeskiajan ystävät. On hienoa päästä hiukan irrottelemaan ja kehittämään vakiintuneen tapahtuman sisältöjä, toteaa Kotilainen.

Keskiajan Turku on Suomen suurin keskiaika- ja muinaistapahtuma. Ohjelmaa tuottaa Turun Suurtorin keskiaika -yhdistys, Aboa Vetus, Turun tuomiokirkko, Turun linna sekä Rohan tallit. Keskiajan Turku järjestetään seuraavan kerran 29.6.–2.7.2023.
Tapahtuman uudet verkkosivut on julkaistu osoitteessa www.keskiajanturku.fi (siirryt toiseen palveluun).

Suosittelemme sinulle