Hyppää sisältöön

Paulus Arajuuri innostui luettuaan rakennusprojektista: ”Ennemmin tai myöhemmin IFK nousee takaisin liigaan”

Huuhkajat-ikoni Paulus Arajuuri ja jalkapallon Ykköseen pudonnut HIFK yllättivät maanantaina kertomalla kahden vuoden pelaajasopimuksesta.

Paulus Arajuuri kuvassa.
Paulus Arajuuri jatkaa sukunsa perinteitä pelaamalla nyt samassa seurassa, missä hänen isoisänsä pelasi aikanaan. Kuva: Tomi Hänninen
Anu Karttunen,
Matti Lehtisaari

Paulus Arajuuri, 34, palasi viime kesänä kotikaupunkiinsa Helsinkiin vietettyään sitä ennen useita vuosia ulkomaan kentillä. HJK sai maajoukkueen entisestä kapteenista hyvän hengenluojan, mutta loukkaantumisten takia Arajuuri pelasi vain neljä ottelua ja näistä vain kaksi Veikkausliigassa. Marraskuussa hän ilmoitti, ettei enää jatka Klubissa.

Ykköseen pudonnut HIFK kertoi maanantaina maajoukkueessa ihastuttaneen puolustajan solmineen kahden vuoden sopimuksen helsinkiläisseuran kanssa.

– Mietiskelin, mitä seuraavaksi olisi edessä ja satuin lukemaan Teman (urheilutoimenjohtaja Teemu Kankkunen) ja Samin (päävalmentaja Okkonen) mietteitä, minkälainen rakennusprojekti IFK:lla on meneillään. Se kuulosti tosi paljon siltä, missä voisin olla innoissani mukana, Arajuuri kertasi.

Kiinnostus muuttui keskusteluiksi ja varsin nopeasti he päätyivät siihen tulokseen, että voisi olla hyvä juttu kaikille, jos Arajuuri siirtyisi ”Rödaan”.

– Ja nyt ollaan tässä. Olen tosi innoissani mukana tässä projektissa.

Arajuuri kertoi uuden joukkueensa nettisivuilla (siirryt toiseen palveluun) jatkavansa ylpeänä suvun perinteitä, sillä hänen isoisänsä Yrjö Arajuuri pelasi 50-luvulla seurassa maalivahtina. IFK pelasi tuolloin Suomensarjaa.

Paulus Arajuuri (oikealla) ja Arttu Hoskonen HJK:n mestaruusjuhlissa.
Paulus Arajuuri pelasi viime kaudella vain neljä ottelua HJK:n paidassa, mutta pääsi kuitenkin juhlimaan Suomen mestaruutta. Kuvassa vasemmalla Klubista Puolaan siirtynyt Arttu Hoskonen. Kuva: All Over Press/ Juha Tamminen

Esimerkkinä ja energiaa tuomaan

Tulevana kautena Ykkösessä Arajuuri saa vastaansa tuttuja pelaajia, sillä muun muassa TPS:n riveistä löytyvät sellaiset Huuhkajat-pelaajat kuin Kasper Hämäläinen ja Riku Riski.

Arajuuri odottaa innokkaana pääsevänsä pelaamaan vanhoja pelikavereitaan vastaan, mutta yhtä lailla häntä innostaa ajatus siitä, että pääsee auttamaan joukkuettaan ja sen nuoria pelaajia.

– Pyrin omalla tekemiselläni näyttämään esimerkkiä ja olemaan avuksi nuoremmille pelaajille. Olen itse saanut niin paljon jalkapallolta ja Suomi-futikselta, niin toivottavasti pystyn antamaan jotain takaisin, Arajuuri totesi.

– Vaikka itselläni on jo ikää mittarissa, niin toivon, että pystyn myös tuomaan virtaa ja energiaa päivittäiseen tekemiseen. Olen tosi innoissani lähdössä mukaan. Toivottavasti se tarttuu myös muihin.

IFK:n putoaminen viime kauden jälkeen oli seuralle kova kolaus, mutta helsinkiläiset yrittävät nousta takaisin liigaan mahdollisimman nopeasti. Arajuuren mukaan valmentajalta on tullut käsky lähteä voittamaan jokaista ottelua.

– Uusi projekti käynnistyy, ja ennemmin tai myöhemmin IFK nousee takaisin liigaan. Olemme kaikki sitä mieltä. Pitää keskittyä oikeisiin juttuihin ja uskoa pitkäjänteisesti tähän projektiin.

Suosittelemme sinulle