Hyppää sisältöön

Poliisi epäilee, että yläasteikäiset oppilaat myivät huumeita koulupäivän aikana Espoossa

Poliisi tutkii mahdollista oppilaiden huumausaineiden välittämistä rikosnimikkeellä huumausainerikos. Poliisin mukaan se, että poliisi etsii huumausaineita koulusta, on harvinaista.

Poliisiunivormun hihamerkki.
Poliisin ja koulun yhteisenä tavoitteena on taata nuorille turvallinen oppimisympäristö, tiedotteessa todetaan. Kuva: Jani Aarnio / Yle
Tiina Karppi

Länsi-Uudenmaan poliisi tiedottaa (siirryt toiseen palveluun) epäilevänsä, että koululaiset ovat myyneet huumausaineita koulupäivän aikana.

Poliisi löysi tiistaina 7. helmikuuta marihuanaa Espoossa sijaitsevasta koulusta. Komisario Hannu Väänäsen mukaan marihuanaa löytyi ”jonkin verran” ja sen kauppaamiseen ja ostamiseen liittyy tällä tietoa muutamia alaikäisiä, mutta kuitenkin rikosvastuussa olevia henkilöitä.

– Tutkinnan aikana selviää, liittyykö tähän mahdollisesti vielä aikuisia tai alle rikosoikeudellisen vastuun olevia henkilöitä, hän sanoo.

Osana tutkintaa selvitetään myös, mistä nuoret ovat saaneet huumeita haltuunsa. Väänäsen mukaan tässä vaiheessa ei ole viitteitä siitä, että asiaan liittyisi järjestäytynyt rikollisuus.

Poliisi tutkii mahdollista oppilaiden huumausaineiden välittämistä rikosnimikkeellä huumausainerikos. Poliisi painottaa, että myös ne huumausainerikokset, joissa epäilty on alaikäinen, siirtyvät esitutkinnan kautta lopulta syyteharkintaan. Rangaistuksena voi olla sakkoa tai jopa vankeutta.

”Huolestuttava ilmiö” sanoo poliisi

Koulussa oli paikalla ennalta estävän toiminnan poliiseja sekä huumausaineiden etsintään erikoistunut koira. Poliisin läsnäolo ei vaikuttanut oppitunteihin.

Poliisin mukaan se, että poliisi etsii huumausaineita koulusta, on harvinaista. Länsi-Uudellamaalla näin on tapahtunut vain muutamia kertoja aikaisemmin.

Komisario Hannu Väänäsen mukaan poliisin tietoon tulee kuitenkin kuukausittain muutamia vihjeitä tai havaintoja siitä, että huumekauppaa käytäisiin kouluissa.

– Tämä on huolestuttava ilmiö. Koulua ei voi käyttää huumausaineiden myyntipaikkana. Jos poliisille tulee tällaisesta tietoa, siihen puututaan.

Hän on tyytyväinen koulun ja poliisin väliseen yhteistyöhön tapausten selvittämiseksi ja ennaltaehkäisemiseksi.

– Tarkoituksenamme on taata se, että koulu on turvallinen paikka lapsille ja henkilökunnalle.

Suosittelemme sinulle