Hyppää sisältöön

Suomen ja Ruotsin yhteinen operaatio paljasti raja-alueen piilorikollisuutta

Yleisimpiä rikosnimikkeitä olivat huumausainerikos ja huumausaineen käyttörikos. Operaation aikana takavarikoitiin muun muassa hasista, ekstaasia ja amfetamiinia.

Poliisin hihamerkki ja poliisi-teksti selässä.
Suomen poliisi kirjasi operaation aikana yhdeksän ja Ruotsin poliisi kuusi rikosilmoitusta. Kuvituskuva. Kuva: Toni Pitkänen / Yle
Eeva Kuivas

Suomen ja Ruotsin yhteinen operaatio on paljastanut raja-alueen piilorikollisuutta, kertoo poliisi. Lapin poliisilaitos, Tulli ja Ruotsin vastaavat viranomaiset toteuttivat yhteisen Prüm-operaatioon tammi-helmikuun vaihteessa Meri-Lapissa ja Haaparannalla.

Operaation aikana tarkastettiin yhteensä lähes 50 henkilöä ja ajoneuvoa. Etsintöjä, tarkastuksia ja takavarikoita tehtiin molemmilla puolin rajaa.

Poliisin mukaan rikosepäilyt myös johtivat maasta toiseen. Esimerkiksi Ruotsin puolelta käynnistynyt rikostutkinta johti kotietsintään Suomessa ja päinvastoin. Tutkintoja auttoi poliisin mukaan se, että partiossa oli viranomaisia molemmista maista.

Suomen poliisi kirjasi operaation aikana yhdeksän ja Ruotsin poliisi kuusi rikosilmoitusta. Yleisimpiä rikosnimikkeitä olivat huumausainerikos ja huumausaineen käyttörikos.

Operaation aikana poliisi takavarikoi muun muassa henkilöauton, hasista, ekstaasia, amfetamiinia, käsiaseen, varsijousen, puukkoja sekä nyrkkiraudan.

Suosittelemme sinulle