Hyppää sisältöön

Kuumuuteen kuolleiden rescue-koirien tapauksesta syyte myös liettualaiselle kuljetusyhtiölle ja sen vastuuhenkilölle

Kymmenen koiraa kuoli viime heinäkuussa tehdyn eläinkuljetuksen yhteydessä. Viime syksynä Helsingin käräjäoikeus tuomitsi autonkuljettajan törkeästä eläinsuojelurikoksesta ehdolliseen vankeuteen.

Moskovalaiselta koiratarhalta Suomeen tuodun Bellan omistaja Tommi Paakki luonnehtii lemmikkiään pienen labradorin oloiseksi ja vuorokauden yhteiselon perusteella sosiaaliseki ja herttaiseksi koiraksi.
Rescuekoira Bella selvisi laivakuljetuksesta, joka koitui 10 muun koiran kohtaloksi viime heinäkuun alussa. Kuva: Tommi Paakki
STT

Venäjältä kuljetettujen rescue-koirien tapauksesta on nostettu syyte myös liettualaista kuljetusyhtiötä ja sen vastuuhenkilöä vastaan. Erikoissyyttäjä Heidi Nummela kertoi keskiviikkona STT:lle, että syyte on nostettu törkeästä eläinsuojelurikoksesta.

Viime syksynä Helsingin käräjäoikeus tuomitsi autonkuljettajan törkeästä eläinsuojelurikoksesta ehdolliseen vankeuteen. Parikymppinen valkovenäläinen mies saapui viime heinäkuussa Tallinnasta autolautalla Helsingin satamaan pienellä kuorma-autolla, jonka kyydissä oli 32 koiraa kuljetushäkeissä.

Suomessa huomattiin, että koirista seitsemän oli kuollut matkalla kuumuudesta aiheutuneisiin oireisiin. Myöhemmin vielä kolme koiraa jouduttiin lopettamaan.

Kuskin tuomio on lainvoimainen. Hän oli töissä kuljetusyhtiössä, joka oli värvätty kuljettamaan koirat moskovalaisesta löytöeläinkodista Baltian kautta Suomeen.

Suosittelemme sinulle