Hyppää sisältöön

Air Baltic aloittaa Tampereelta suorat lennot Nizzaan ja Milanoon

Uudet lennot alkavat toukokuun alussa. Toimitusjohtaja väläyttää uusien lentokohteiden avaamista tulevaisuudessa.

Air Balticin toimitusjohtaja Martin Gauss.
Air Balticin toimitusjohtaja Martin Gauss arvioi, että suorien lentojen määrä Tampereelta voi tulevaisuudessa kasvaa. Arkistokuva. Kuva: Mikko Koski / Yle
Pasi Punkari

Latvialainen lentoyhtiö Air Baltic aloittaa toukokuun alussa Tampereelta suorat lennot Ranskaan Nizzaan sekä Italiaan Milanoon. Yhtiö lentää molempiin kaupunkeihin kaksi kertaa viikossa.

Lento Tampereen ja Nizzan välillä kestää 3 tuntia 35 minuuttia ja Tampereen ja Milanon välillä 3 tuntia 45 minuuttia. Molemmat liikennöidään Airbus A220-300 -koneilla.

Air Baltic on lentänyt Tampereen kentältä kohta vuoden. Tampere on yhtiön ensimmäinen kotikenttä Baltian maiden ulkopuolella.

Kotikenttätoiminta ja sen mukanaan tuomat lennot alkoivat vuoden 2022 toukokuussa.

Ulkomaille suuntaaminen on helpottunut Pirkanmaalla, kun kohdevaihtoehdot Tampere-Pirkkalan lentokentällä lisääntyvät. Lentoasema sai viime keväänä lukuisia uusia lentoreittejä. Video: toimittaja Valtteri Kujansuu, kuvaus Marjut Suomi / Yle.

Kysyntä on vastannut yhtiön odotuksia

Yhtiön toimitusjohtaja Martin Gauss kertoo tiedotteessa, että toistaiseksi suomalaisten matkustajien kysyntä lentoja kohtaan on vastannut yhtiön odotuksia. Jos matkustajamäärät Tampereelta kasvavat entisestään, voi yhtiö ajan mittaan avata lisää uusia lentokohteita.

Air Baltic lentää tällä hetkellä Tampereelta suoria lentoja kaupunkikohteisiin Riikaan, Kööpenhaminaan, Müncheniin ja Amsterdamiin. Yhtiö lentää myös suoria lomalentoja Malagaan ja Rodokselle.

Suosittelemme sinulle