Hyppää sisältöön

Lindexin myymäläpäällikkö kavalsi tekaistujen palautuskuittien avulla 12 000 euroa käteistä rahaa

Espoolaismyymälään tehty sisäinen tarkaistus osoitti, että palautuskuiteista löytyi huomattavan samankaltaisia allekirjoituksia. Käräjäoikeus tuomitsi tekijän viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Lindex vaateketju.
Myymäläpäällikkönä työskennellyt nainen kavalsi Lindexilta 12 000 euroa. Kuvan myymälä ei liity tapaukseen. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle
Vesa Marttinen

Espoossa toimivan Lindex-vaatekaupan myymäläpäällikkönä toiminut 40-vuotias nainen on tuomittu kavalluksesta viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Oikeuden mukaan nainen kavalsi myymälästä 12 000 euron edestä rahaa väärennettyjen palautuskuittien avulla.

Teot ajoittuvat syksyn 2018 ja syksyn 2019 välille. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden mukaan myymäläpäällikkö on laatinut tosiasioihin perustumattomia palautuskuitteja, joiden mukaan hän olisi maksanut käteisellä takaisin asiakkaan maksaman tuotteen kauppahinnan.

Todellisuudessa käteistä ei ole palautettu asiakkaalle, vaan rahat ovat päätyneet myymäläpäällikön taskuihin.

Huomattavan suuri määrä käteispalautuksia

Käräjäoikeuden tuomiosta käy ilmi, että espoolaismyymälään on tehty sisäinen tarkastus, koska palautuksia koskevissa raporteissa oli havaittu poikkeavuuksia.

Kyseisessä myymälässä käteispalautusten ja kuitittomien palautusten osuus on ollut tekoaikana suuri muihin vastaaviin myymälöihin verrattuna. Lisäksi palautuskuiteissa asiakkaiden allekirjoitukset ovat olleet huomattavan samankaltaisia.

Ehdollisen vankeusrangaistuksen lisäksi nainen joutuu korvaamaan Lindex oy:lle kavaltamansa rahasumman korkoineen.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Suosittelemme sinulle