Hyppää sisältöön

Koirien pitkään jatkunut haukunta toi koirien omistajalle tuomion kotirauhan rikkomisesta Iissä

Oulun käräjaoikeuden mukaan tuntitolkulla päivittäin haukkuneiden koirien omistaja syyllistyi kotirauhan rikkomiseen. Hovioikeus ei ottanut juttua käsiteltäväksi, joten käräjäoikeuden päätös jää voimaan.

Rovaniemen hovioikeus kyltti
Rovaniemen hovioikeus ei antanut asiassa jatkokäsittelylupaa. Kuva: Perttu Ruokangas / Yle
Pekka Loukkola

Pohjois-Pohjanmaalla koeteltiin naapurisopua puolen vuoden ajan syyskuusta 2021 aina toukokuuhun 2022, kun Iissä omakotitaloalueella koirien omistaja piti lemmikkejään päivisin ulkohäkissä. Eläimet haukkuivat naapurien mukaan niin, että he ottivat yhteyttä koirien omistajaan kirjeillä ja huomauttivat asiasta.

Tilanne kuitenkin jatkui.

Haukkumisen jatkuttua naapurit soittivat lopulta poliisit paikalle. Koirien omistaja, noin 50-vuotias nainen oli kuitenkin sitä mieltä, etteivät hänen koiransa aiheuttaneet häiriötä haukkumalla.

Haukunta kuitenkin jatkui ja kiista johti siihen, että siitä ryhdyttiin puimaan Oulun käräjäoikeudessa.

Käräjäoikeudessa koirien omistaja todettiin syylliseksi ja tuomittiin kotirauhan rikkomisesta sakkotuomioon. Naiselle määrättiin 540 euroa sakkoa. Tuomiossa todettiin, että koirien pitämä meteli oli sellaista, jota ei naapurien tarvitse sietää.

Koirien omistaja halusi valittaa tuomiostaan hovioikeuteen. Rovaniemen hovioikeus ei kuitenkaan antanut jatkokäsittelylupaa, koska oikeuden mukaan koiran omistajaa ei ollut tuomittu ankarampaan rangaistukseen kuin kahdeksan kuukautta vankeutta.

Näin Oulun käräjäoikeuden tuomio jää pysyväksi.

Päätöksestä uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Suosittelemme sinulle