Hyppää sisältöön

Susanna Heikki on radiojuontaja, joka puhuu reilusti ”mie ja sie” – entinen tangokuningatar haaveili radiotyöstä jo lapsena

Heikkiä kuultiin radiojuontajana jonkin aikaa myös Ylellä.

Linda Pukka

Kun Susanna Heikki innostuu, saattaa puheenparteen tupsahtaa myös Lapin murteesta tuttu h-äänne. Sitä hän yrittää kuitenkin suitsia puheestaan pois juontaessaan radiossa.

– Että kaikki ymmärtää, mitä mie sanon, Heikki tokaisee ja nauraa.

Sen sijaan murteesta tutut mie ja sie raikuvat puheessa aina.

– Mie on sellainen, jota mie en ossaa korvata millään muulla, että ”mä” tai ”minä” – se ei vaan tule miun suusta, Puoli seitsemän -ohjelmassa vieraillut Heikki napauttaa.

Heikki on tuttu Radio Nostalgian aalloilta ja juontanut siellä koko kanavan olemassaoloajan.

Susanna Heikki tuli tutuksi koko kansalle ensin vuoden 1997 tangoprinsessana. Uudemman kerran Heikki osallistui tangokilpailuihin vuonna 2015 ja voitti. Titteli toi mukanaan levytyssopimuksia ja laulukeikkoja, mutta lapsena radioon syttynyt rakkaus ei jättänyt rauhaan.

Kaksostyttäriään odottaessa Heikki haki Helsingin Laajasalon opiston radiotyönlinjalle ja pääsi sisään. Tyttärien syntymän vuoksi hän joutui pitämään opinnoista pienen tauon, mutta seuraavana keväänä hän sai ne päätökseen.

Opintojen jälkeen Heikkiä kuultiin hetki Ylellä, jossa hän teki yöradiota.

– Muistan kun tein yöradiota ja Kekäläisen Mikko tuli aamua juontamaan. Muistan, että oltiin sovittu, että saan jäädä vähän kuuntelemaan, miten sitä radiota tehdään ja Mikko oli kyllä aika hyvä, Heikki kuittasi juontajille.

Miten Danny liittyy Susannan uraan? Katso Areenasta koko lähetys

Suosittelemme sinulle