Hyppää sisältöön

Manchester Unitedin miljoonahankinta lähetettiin kesken kauden yksin harjoittelemaan Hollantiin – upea paluu Valioliigaan kuukausien tauon jälkeen

Manchester-United luotsi Erik ten Hag siirsi Jadon Sanchon sivuun edustusjoukkueen toiminnasta lokakuussa. Keskiviikkona Sancho palasi valioliigakentille yli kolmen kuukauden tauon jälkeen.

Jadon Sancho tuulettaa.
Jadon Sancho palasi valioliigakentille ja onnistui heti maalinteossa. Kuva: Manchester United via Getty Imag
Hinni Hirvonen

Jadon Sancho palasi keskiviikkona onnistuneesti valioliigaviheriölle, kun hän onnistui maalinteossa Leedsin verkkoon.

Sancho, 22, juoksi vaihdosta kentälle tunnin kohdalla ja iski 2–2-tasoitusosuman kymmenisen minuuttia myöhemmin.

Manchester United oli kotonaan jo 0–2-tappiolla putoamista vastaan kamppailevalle Leedsille. Marcus Rashford kavensi reilun tunnin kohdalla, ja Sancho pelasti sarjakolmoselle pisteen. Samalla kaksikko näytti ”Te tuotitte maallenne pettymyksen” -huutoja hoilanneille Leeds-faneille.

Rashford ja Sancho epäonnistuivat molemmat EM-finaalin rangaistuspotkukilpailussa kesällä 2021.

jADOn sancho tulee kentälle vaihdosta.
Jadon Sancho sai keskiviikkona ensimmäiset minuuttinsa Valioliigassa sitten lokakuun 2022. Kuva: Matt West/Shutterstock/All Over Press

Laitahyökkääjälle esiintyminen oli ensimmäinen Valioliigassa sitten viime lokakuun. Manchester Unitedin päävalmentaja Erik ten Hag lähetti miljoonahankinnan lokakuussa Hollantiin harjoittelemaan, sillä ei katsonut tämän olleen henkisesti ja fyysisesti pelikuntoinen.

Sancho jätettiin Englannin MM-joukkueen ulkopuolelle ja hän vetäytyi sosiaalisesta mediasta.

Ensimmäiset minuuttinsa sitten lokakuun Sancho sai liigacupissa viikko sitten. Samalla Sancho palasi sosiaaliseen mediaan, ja kiitteli Instagram-tilillään faneja saamastaan tuesta (siirryt toiseen palveluun).

Englantilaislaiturin keskiviikkoinen esitys sai kiitosta myös ten Hagilta.

– Olen ylpeä hänen suorituksestaan. Hän on loistava jalkapalloilija, ja jos hän panostaa oikeisiin asioihin, hänestä voi tulla erinomainen. Minä tuen häntä ja toiset valmentajat tukevat häntä, mutta loppupeleissä hänen on tehtävä työ, ten Hag lausui BBC:lle. (siirryt toiseen palveluun)

United hankki Sanchon Dortmundista kesällä 2021 85 miljoonalla eurolla, mutta Valioliigassa hän ei ole onnistunut lunastamaan odotuksia.

”Matkalla oikeaan suuntaan”

Manchesterilaisryhmä kärsii loukkaantumishuolista, sillä esimerkiksi tanskalaistaituri Christian Eriksen on poissa huhtikuun loppuun, Casemiro kärsii kolmen ottelun pelikieltoaan ja Anthony huilasi jalkavamman vuoksi ainakin keskiviikon Leeds-ottelusta.

Sancholle lienee vastuuta luvassa myös tulevissa kamppailuissa.

– Tällä hetkellä hän on hyvällä päällä ja onnistumiset varmasti vahvistavat ja motivoivat häntä. Hän on matkalla oikeaan suuntaan ja jos hän jatkaa prosessia, hän auttaa meitä saavuttamaan tavoitteitamme, ten Hag vakuutti.

United kohtaa Leedsin uudelleen sunnuntaina, minkä jälkeen se matkaa Barcelonan vieraaksi Eurooppa-liigassa. Seuraavana viikonloppuna Valioliigassa vastaan asettuu Leicester.

Suosittelemme sinulle