Hyppää sisältöön

Katri Kulmunin ex-avustajan tuomio ei vaikuta hänen asemaansa Kymen yrittäjissä

Kari Jääskeläinen on eri mieltä käräjäoikeuden päätöksestä ja pohtii hovioikeuteen valittamista.

Erityisavustajana toimineelle Kari Jääskeläiselle luettiin 26. tammikuuta 2023 Helsingin käräjäoikeudessa syytteet petoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.
Erityisavustajana toimineelle Kari Jääskeläiselle luettiin 26. tammikuuta 2023 Helsingin käräjäoikeudessa syytteet petoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Kuva: Silja Viitala / Yle
Heikki Koskinen

Katri Kulmunin (kesk.) entisen erityisavustajan Kari Jääskeläisen käräjäoikeudessa saama tuomio ei vaikuta hänen asemaansa Kymen yrittäjien aluejohtajana.

– Jääskeläinen jatkaa meillä aluejohtajana hallituksen tuella, sanoo Kymen yrittäjien hallituksen puheenjohtaja Jari Liikkanen.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Jääskeläisen tänään kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen petoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Tuomio liittyy Kulmunille ministerikautena hankittuihin viestintäkoulutuspalveluihin.

Lisää: Käräjäoikeus: Katri Kulmunin ex-erityisavustaja syyllistyi petokseen ja virkavelvollisuuden rikkomiseen Kulmunin koulutushankinnoissa

Jääskeläinen on toiminut Kymen yrittäjien aluejohtajana vuoden 2020 marraskuusta saakka. Kymen yrittäjien mukaan jo tällöin oli tiedossa häneen kohdistuva tutkinta.

– Tämän jälkeen tutkinnan tai oikeudenkäynnin aikana ei ole tullut esiin mitään varsinaista uutta tietoa Jääskeläisen menettelystä, mikä ei olisi ollut tiedossa jo rekryprosessin aikana, todetaan Kymen yrittäjien tiedotteessa.

Kymen yrittäjien hallituksen puheenjohtajan Jari Liikkasen mukaan Jääskeläinen on hoitanut tehtävänsä aluejohtajana hyvin. Kymen yrittäjät ei halua Liikkasen mukaan ottaa kantaa edellisen työnantajan palveluksessa tapahtuneisiin asioihin.

– Me katsomme tulevaisuuteen ja keskitymme siihen, mitä Kymen yrittäjissä tapahtuu. Me olemme olleet tyytyväisiä Jääskeläisen toimintaan, toteaa Liikkanen.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen. Jääskeläinen kiisti esitutkinnassa ja oikeudenkäynnissä syyllistyneensä rikoksiin.

Jääskeläisen asianajaja Riitta Leppiniemi kommentoi tuomiota päämiehensä puolesta lyhyesti.

– Jääskeläinen on asiasta täysin eri mieltä kuin käräjäoikeus.

Leppiniemi sanoo, että pohtii valittamista hovioikeuteen päämiehensä kanssa.

kello 17.00: Juttua päivitetty, lisätty puolustuksen asianajajan kommentit.

Suosittelemme sinulle