Hyppää sisältöön

Wärtsilä sai tunnustuksen uudesta logistiikkakeskuksestaan

Wärtsilä on onnistunut muun muassa vähentämään logiistiikkaan liittyviä kustannuksia Sustainable Techology Hubissa käytettävillä uusilla teknologioilla.

Wärtsilän Smart Technology Hub -rakennus kuvattuna ilmasta sumuisena päivänä.
Sustainable Techology Hubin avajaisia vietettiin viime vuoden kesäkuussa. Kuva: Yle/Filip Stén
Juuso Kääriäinen

Wärtsilä sai Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistyksen LOGY ry:n myöntämän sisälogistiikkapalkinnon uudesta logistiikkakeskuksestaan.

Sisälogistiikka kattaa yhtiön sisällä tapahtuvat kuljetukset ja informaationkulun.

Wärtsilän logistiikkatoiminnot muuttivat vuonna 2022 uuteen logistiikkakeskukseen, joka toimii osana yhtiön Vaasan tutkimus-, tuotekehitys- ja tuotantokeskus Sustainable Technology Hubia.

Yhtiö uudisti logistiikkaansa siirtymällä useista toimipisteistä keskitettyyn ja tehokkaaseen sisälogistiikkaan. Ratkaisussa hyödynnettiin muun muassa automaatiotekniikkaa.

– Uusien teknologioiden hyödyntämisen myötä on saavutettu sekä varastointitehokkuutta että turvallisempi ja puhtaampi toimintaympäristö. Samalla on pystytty leikkaamaan operatiivisia kustannuksia noin 20 prosentilla, toteaa LOGY ry:n sisälogistiikkafoorumin puheenjohtajana viime vuonna toiminut Elina Häme tiedotteessa.

Wärtsilän tuotannosta, tuotantolaitoksista ja hankinnasta vastaava johtaja Vesa Riihimäki kertoo tiedotteessa, että investoinnit mahdollistavat yhtiön toiminnan tehostamisen uudelle tasolle.

– Kilpailukyvyn jatkuva parantaminen edellyttää jatkuvaa uusiutumista niin toimintaprosessien kuin järjestelmien suhteen. Uusi logistiikkakeskuksemme on merkittävä askelmuutos toiminnan digitalisoinnissa ja automatisoinnissa, Riihimäki toteaa tiedotteessa.

Vuoden 2022 sisälogistiikkapalkinto myönnettiin tänään vuotuisessa logistiikka- ja hankinta-alan tapahtumassa LOGY Conferencessa Helsingissä. Tunnustuksen tarkoituksena on edistää kotimaisen sisälogistiikan kehittymistä.

Suosittelemme sinulle