Hyppää sisältöön

Kajaanilaisten kauppojen näyteikkunat muuttuvat taidenäyttelyksi hiihtolomien ajaksi

Tämä on erinomainen keino tuoda kajaanilaista kuvataidetta esille, toteaa Kajaanin Kauppiasyhdistyksen uusimmasta kampanjasta toiminnanjohtaja Miariikka Tervonen.

Luminen katu kaupungin keskustassa aamuhämärässä.
Taidetta tulee esille Kajaanin keskustassa olevien liikkeiden näyteikkunoihin. Kuva: Tiia Korhonen / Yle
Tiia Korhonen

Kajaanilaisten kauppojen näyteikkunat muuttuvat taidenäyttelyksi hiihtolomaviikkojen ajaksi. Kajaanin Kauppiasyhdistyksen jäsenliikkeiden ikkunoissa on silloin esillä Kajaanin Kuvataiteilijoiden töitä.

Taideviikot on kauppiasyhdistyksen uusin kampanja, jolla halutaan lisätä yhteistyötä paikallisten yhdistysten kanssa. Taideteoksia on esillä kaupungin keskustassa olevien liikkeiden näyteikkunoissa oman somistuksen lomassa.

– Tämä on erinomainen keino tuoda kajaanilaista kuvataidetta esille. Olemme uudistaneet toimintaamme alkaneelle vuodelle ja tämä on yksi näkyvä osa uudistusta, toteaa Kauppiasyhdistyksen toiminnanjohtaja Miariikka Tervonen.

Taideviikoilla taidetta on esille seuraavien liikkeiden näyteikkunoissa: Kauneuskeidas Mirhami, Tukkapuoti, Kajaanin Lukko, Optikko Kaakinen, LähiTapiola, Sokos, Asu-Repo, The Body Shop, Suomalainen Kirjakauppa, Kainuun Näkökulma, Valomaailma, Step In kenkä- ja laukkukauppa, Pekka Heikkisen Leipomo sekä Kauppapihan puodista Kaunis Jewelry ja Ekotar Desing.

Aiheesta voi keskustella 16. helmikuuta kello 23 asti.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme