Hyppää sisältöön

Salossa puita kaatui talon päälle, liikenneonnettomuuksia ympäri maakuntaa – Tuulinen talvikeli aiheuttaa pelastuslaitokselle töitä Varsinais-Suomessa

Pelastuslaitos odottaa liikenneonnettomuuksien määrän lähtevän kasvuun aamuliikenteen vilkastuessa.

Lunta Littoistentiellä Turussa. Valkoinen auto ajaa kuvan vasemmalta laidalta kohti oikeaa. Taustalla omakotitalon pensasaita lumessa.
Märkää lunta ja räntää satoi aamuyöllä nopeasti useita senttejä. Kuva Turusta Littoistentieltä. Kuva: Petra Ristola / Yle
Eino Kossila
Avaa Yle-sovelluksessa

Perjantaina aamuyöllä navakaksi muuttunut tuuli ja räntätuisku ovat tuottaneet Varsinais-Suomen pelastuslaitokselle runsaasti tehtäviä aamun aikana.

Pelastuslaitoksen tilannekeskuksen mukaan keli näkyy liikenneonnettomuuksina ja vahingontorjuntatehtävinä. Tieliikennekeskuksen mukaan ajokeli on monin paikoin huono lumisateen, lumisten ja jäisten tienpintojen vuoksi.

Liikenneonnettomuudet ovat pääosin lievempiä tieltä suistumisia. Onnettomuuksia on kuitenkin sattunut lukuisia. Aamuyhdeksään mennessä pelastuslaitos oli hoitanut jo kymmeniä onnettomuuksia ja käynnissä oli useita tehtäviä.

Myös Lounais-Suomen poliisi muistuttaa huonosta ajokelistä Twitterissä. Poliisin mukaan kuljettajien on syytä suhteuttaa ajonopeus keliolosuhteisiin.

Peltiä rytissyt, sähköjä katki, Kasitie poikki

Liikenneonnettomuuksia on sattunut ainakin Ykköstiellä Kaarinan kohdalla, Kasitiellä Pyhärannassa, Salossa Romsilantiellä ja Halikossa, sekä Aurassa tiellä 222.

Kasitien onnettomuuspaikalla on käynnissä raskaan ajoneuvon nostotyö. Kyseessä on ojaan suistunut linja-auto. Kyydissä ei ollut matkustajia. Yksi ajokaista on suljettu liikenteeltä, eikä raskaalle liikenteelle ole tieliikennekeskuksen mukaan osoitettu kiertotietä.

Huono ajokeli ja jäiset pysäkit näkyvät myös joukkoliikenteen myöhästymisinä.

Salossa Kemiöntiellä kolme isoa kuusta kaatui kovan tuulen vaikutuksesta omakotitalon päälle. Pelastuslaitoksen mukaan puita raivataan aluksi sen verran että rakennukseen pääsee sisään ja ulos. Henkilövahinkoja ei sattunut. Rakennus kärsi lieviä vahinkoja.

Kova tuuli on aiheuttanut myös sähkökatkoja. Enimmillään Varsinais-Suomessa ilman sähköä on aamuyön ja aamun aikana ollut reilut 5 500 taloutta. Aamukahdeksalta sähköttömiä kotitalouksia oli noin tuhat. Katkoja on sattunut erityisesti rannikolla Kemiönsaaressa, Paraisilla, Kustavissa, Uudessakaupungissa Salossa.

Yle seuraa sään vaikutuksia tässä päivittyvässä jutussa.

Suosittelemme