Hyppää sisältöön

Mikkelissä tuomiokirkkoseurakunta järjestää keräyksen Ukrainaan – tällä kertaa tunnistetaan paremmin, mistä tuotteista on kovin tarve

Hyödyllisimmistä tarvikkeista on laadittu lista, joka sisältää muun muassa ruokaa ja hygieniatarvikkeita.

Villasukkia myyntipöydällä Turun kauppatorin Nenäpäivä-tapahtumassa.
Ukrainaan on lähetetty paljon muun muassa villasukkia. Arkistokuva Kuva: Minna Rosvall / Yle
Kaisa Uusi-Kraapo

Mikkelin Tuomiokirkkoseurakunta järjestää jälleen keräyksen Ukrainaan.

Kun ensimmäinen keräys järjestettiin reilu vuosi sitten pian sodan alettua, lahjoituksena otettiin vastaan melkein mitä tahansa.

Lähetyskasvatussihteeri Marja Holmin mukaan tällä kerralla on koottu lista niistä tuotteista, joista on suurin tarve Ukrainassa.

– Keräämme aikuisten ja lasten vaippoja sekä säilyviä elintarvikkeita, kuten ruokasäilykkeitä, maitojauhetta ja hiutaleita. Myös villasukkia on kudottu varmaan tuhansia kappaleita niin aikuisille kuin lapsille. Nyt erityisesti on toivottu miehille sukkia, jotka lähtevät rintamalle, Holm kertoo.

Keräykseen on tullut myös itse tehtyjä hansikkaita, joissa on reikä etusormen kohdalla aseen käyttöä helpottamaan.

– Meillä on ollut neuleryhmiä, jotka ovat niitä tehneet. Niitä on jo lähetetty ja tässäkin kuormassa lähtee. En olisi vuosi sitten voinut kuvitellakaan, että sellaisia pyytäisin tekemään. Aika kuitenkin muuttuu, Holm sanoo.

Tarvikelistan laadinnassa mukana ollut kansainvälisen työn asiantuntija Timo Roosqvist kertoo, että hansikkaat ovat tarpeellisia.

Suosittelemme sinulle