Hyppää sisältöön

Katso Kasperi Kapasen onnekas maali – Kaapo Kakko päätti pitkän kuivan kautensa, joukkueen uusi tähti onnistui heti

Kaapo Kakko ja Kasperi Kapanen olivat yön NHL-kierroksen suomalaiset maalintekijät.

Kaapo Kakon ja Kasperi Kapasen maalit. Molemmat keräsivät otteluistaan tehot 1+1.
Paavo Forsberg

Kaapo Kakko onnistui pitkästä aikaa maalinteossa NHL:ssä, kun hänen seuransa New York Rangers kukisti Seattle Krakenin 6–3.

Rangers meni avauserässä jo 3–0-johtoon. Avausmaalin teki torstaina St. Louisista Rangersiin siirtynyt konkarihyökkääjä Vladimir Tarasenko. Hän osui heti ensimmäisessä ottelussa uudessa seurassaan, kun peliä oli kulunut hieman alle kolme minuuttia. Samaan on yltänyt vain kolme Rangers-pelaajaa.

– Tapasin Tarasenkon aamulla. Hän on erittäin innoissaan. Hieno tapa aloittaa Rangersissa tekemällä maali heti toisessa vaihdossa, Rangers-luotsi Gerard Gallant sanoi.

Kakko lisäsi lukemat 2–0:aan kauden 10:nnellä osumallaan. Kakko oli pelannut 16 peliä ilman maalia. Suomalainen oli maalannut edellisen kerran 22. joulukuuta. Kakko on tehnyt kuluvalla kaudella 52 ottelussa ennätystehonsa 10+17=27. Aiempi ennätys oli 23 tehopistettä.

Seattlen Eeli Tolvanen syötti Oliver Bjorkstrandin 1–4 -kavennuksen toisessa erässä.

Molemmat joukkueet tekivät päätöserässä kaksi maalia, joten Rangers voitti kolmen maalin turvin.

Kakko valittiin ottelun kolmostähdeksi Tarasenkon ja Trocheckin jälkeen. Tarasenkon kanssa Rangersiin siirtynyt puolustaja Niko Mikkola pelasi ottelussa 14 minuuttia.

Voitto oli Rangersille neljäs peräkkäin. Seattle on kolmen ottelun tappioputkessa.

Kapaselle 1+1

Myös Pittsburgh Penguinsin Kasperi Kapanen pääsi pitkästä aikaa maalin makuun, kun Pingviinit kukistivat Anaheim Ducksin 6–3. Kapanen vei joukkueensa 2–1-johtoon ensimmäisessä erässä hieman onnekkaasti, kun hänen syöttönsä kimposi Ducks-puolustajan mailasta maaliin. Maali oli Kapaselle kauden seitsemäs. Kapanen syötti erän lopussa Jeff Carterin 3–1-osuman.

Kapanen oli tehnyt edellisen maalinsa tammikuun alussa.

Pittsburgh ratkaisi ottelun kolmannen erän puolessa välissä, kun se meni jo 6–1-johtoon.

Voitto oli pudotuspelipaikasta kamppailevalle Pittsburghille toinen perättäin. Anaheim on Tyynenmeren divisioonan jumbona.

Chicago Blackhawks vei läntisen konferenssin häntäpään kohtaamisen, kun se voitti Arizona Coyotesin jatkoajan jälkeen 4–3. Arizonan Juuso Välimäki sai syöttöpisteen Nick Bjugstadin 3–3-tasoitukseen. Loppulukemat niittasi Caleb Jones.

Columbus Blue Jacketsin murheellinen kausi sai jatkoa, kun se hävisi Torontolle 0–3. Maaleista vastasivat John Tavares (2+0) ja Pierre Engvall. Columbuksen Patrik Laine sai jääaikaa lähes 16 minuuttia. Joonas Korpisalo torjui joukkueen maalilla 38 kertaa. Tappio oli joukkueelle neljäs putkeen.

Suosittelemme sinulle