Hyppää sisältöön

MM-kisoista ulosjäänyt Lauri Lepistö voitti Suomen cupissa – Remi Lindholm avasi terveysmurheitaan: “Silmät turposivat vähän umpeen”

Lauri Lepistö oli ykkönen lauantaina Vantaalla perinteisen hiihtotavan 10 kilometrin kilpailussa. Remi Lindholm palasi kisoihin Ranskassa sattuneen epäillyn allergisen kohtauksen jälkeen.

Lauri Lepistö voittaa Vantaan Suomen cupissa
Roope Visuri,
Laura Arffman

Hiihdon Suomen cupissa Vantaalla Lauri Lepistö vei voiton perinteisen hiihtotavan 10 kilometrin kilpailussa.

MM-joukkueesta ulosjäänyt Lepistö voitti MM-joukkueeseen kuuluvan Ville Ahosen 4,8 sekunnilla. Joonas Sarkkinen oli kolmas jääden 27,1 sekutia.

– Tällä viikolla ei ole harmittanut yhtään (MM-joukkueesta ulosjääminen). Viimeisen kuukauden olen ollut niin huonossa kunnossa. Jos olisi ollut huippukunto, sitten harmittaisi. Viimeinen kuukausi on ollut sellaista, että ei huvita lähteä tappelemaan 30. sijan tuntumaan, Lepistö sanoi Yle Urheilulle.

– Koko ajan paranee. Katsotaan, harmittaako kuukauden päästä tosi paljon. Keväällä teen kaikkeni, että pystyisin tappelemaan kahdenkympin sakkiin loppukauden maailmancupeissa.

Ahonen oli tyytyväinen kisaansa.

– Aika tasapainoinen. Kun tänne tulee Euroopasta, on hyvä, kun mäet lyhenee.

Ahonen toteaa, että MM-matka perinteisen sprintti on kulkenut koko kauden hyvin.

– Nyt näyttää siltä, että kunto on menossa isossa kuvassa hyvin. Tämä distanssikin alkaa olla parempaa. Ihan levollisin mielin. Odotan innolla ensimmäistä arvokisastarttia, sprintterinä tunnetuksi tullut Ahonen sanoi.

MM-kisojen hiihtojoukkueesta Remi Lindholm sijoittui lauantaina kuudenneksi. Lindholmin tilanne oli pieni kysymysmerkki, sillä hän oli kaksi viikkoa sitten Ranskan maailmancupissa vapaan normaalimatkalla 33:s. Hän jätti viime viikonlopun Toblahcin maailmancupin väliin.

Lindholm kertoi ennen lauantain kisaa, että sairastui Ranskassa.

– En tiedä, oliko allerginen reaktio. Silmät turposivat vähän umpeen. En saanut kunnolla happea. Siitä on pari viikkoa. Nyt ollaan hyvin treenattu, Lindholm sanoi.

Hän ei pitänyt tilannetta kuitenkaan pahana.

– Näitä tulee ja menee, Lindholm totesi.

Lindholm ehti jo povata ennen kisaa, että Lepistö voisi olla vaikea päihitettävä.

– ”Lepin” kanssa vedettiin avaavat tehot. Hän näytti olevan hyvässä kunnossa, Lindholm totesi.

Kilpailun jälkeen Lindholm sanoi, että hänellä ei ollut lauantaina paras päivä. Allergiaongelmat eivät kuitenkaan vaivanneet.

– Toisella kierroksella rikoin sauvani. Hiihdin vajaat pari minuuttia ilman sauvaa, Lindholm totesi.

Odotukset MM-kisoihin ovat selvät.

– Minulla on 13 päivää ensimmäiseen kisaan. Unelmani on olla kymppisakissa MM-kisoissa. Se ehkä kuulostaa tyhmältä, kun olen kuudes Suomen cupissa. Mutta en pidä unelmaa mahdottomana, Lindholm sanoi.

Ristomatti Hakola jätti lauantain kilpailun väliin flunssaoireiden takia.

Suosittelemme