Hyppää sisältöön

Ilkka Herola neljäs – katso, kuinka suomalainen levitteli käsiään maalissa: “Sama kaava on toistunut monta kertaa”

Ilkka Herola ei saanut kärkikolmikkoa Schonachissa kiinni. Häntä turhauttaa oma hiihtovauhti.

Ilkka Herola oli neljäs Schonachissa – katso loppuratkaisu
Roope Visuri,
Sakari Lund

Ilkka Herola ylsi tämän kauden toiseksi parhaaseen sijoitukseensa maailmancupissa, kun hän oli neljäs Schonachissa. Herola jäi kauden toisesta palkintokorokesijastaan 11,3 sekunnin päähän.

Suomalainen levitteli käsiään maalissa kymmenen kilometrin hiihdon jälkeen.

– Tälä kertaa jäi hampaankoloon. Tämä sama kaava on toistunut monessa kisassa peräkkäin, Herola kertoi Yle Urheilulle puhelimitse.

Herola starttasi hiihto-osuudelle seitsemäntenä mainion hypyn jälkeen. Hän lähti ykkösnimeä Japanin Ryota Yamamotoa vain 35 sekuntia perässä ladulle. Ladulla kävi kuitenkin selväksi, että kärkiryhmä oli liikaa edellä. Norjan Jens Lurås Oftebro, Itävallan Johannes Lamparter ja Viron Kristjan Ilves erottuivat muista.

Herola joutui lopulta yksin kirimään kolmikkoa, mutta ei saanut lopussa hyytynyttä Ilvestä kiinni. Kilpailun voittanut Oftebro pääsi hiihtämään 13 sekuntia ennen Herolaa. Nuo sekunnit muodostuivat lopulta ratkaiseviksi palkintokoroketaistoa ajatellen.

– Yksin sai hiihtää koko matkan. On tosi ison työn takana hiihtää kiinni kärki, Herola sanoo.

Kiertueen parhaisiin hiihtäjiin kuulunut Herola myöntää myös, että nyt vauhti ladulla ei ole parhaassa terässä.

– Vähän meinaa olla turhauttavaa, Herola sanoo.

Herola leiskautti Schonachin HS100-mäestä 99 metriä lauantaina.

– Hyppäämisen taso miellyttää. Pystyn olemaan perussuorituksella kärjen tuntumassa. Mutta suoritus ei ole vielä ihan riittänyt kärkiletkaan, Herola kuvailee tilannettaan.

Katso Ilkka Herolan mainio hyppy Schonachissa

Sunnuntaina on Schonachissa edessä viimeinen maailmancup-kisa ennen Planican MM-kisoja helmi-maaliskuun taitteessa. Herola lähtee Planicaan normaalimäen kisan puolustavana MM-hopeamitalistina. Hiihtovauhdin puuttumisesta huolimatta suomalainen on positiivisin mielin kohti MM-kisoja.

– Hyppäämisen taso on sellainen, että sen kanssa on kiva lähteä kisoihin. Nyt tulee myös pieni treenitauko kotona ennen Planicaa. Se tekee varmasti hyvää, Herola totesi.

Suosittelemme sinulle