Hyppää sisältöön

Kaapo Kakon huippuvireinen Rangers katkaisi Carolinan ja Sebastian Ahon pisteputket – Arizonan Juuso Välimäki huimassa syöttökunnossa

Teuvo Teräväinen, Jesperi Kotkaniemi, Kaapo Kakko, Aleksander Barkov ja Jesse Puljujärvi onnistuivat maalinteossa. Rangersin Artermi Panarin vietti peräti neljän maalin iltaa.

Teuvo Teräväinen, Jesperi Kotkaniemi, Kaapo Kakko ja Aleksander Barkov onnistuivat maalinteossa.
Paavo Forsberg
Avaa Yle-sovelluksessa

Carolinan seitsemän ottelun voittoputki katkesi, kun New York Rangers jyräsi 6–2-voittoon Hurricanesista.

Carolina siirtyi Teuvo Teräväisen ja Jesperi Kotkaniemen osumien turvin 2–1-johtoon toisessa erässä, mutta sitten Rangers meni menojaan. Artemi Panarin teki peräti neljä maalia ja eilen pitkän maalittoman putkensa katkaissut Kaapo Kakko yhden tyhjiin.

– Neljä maalia. Ensimmäistä kertaa elämässäni. En tiedä mitä tänään tapahtui. Kaikki meni sisään. Olen yllättynyt, Panarin sanoi ottelun jälkeen.

Panarin valittiin ottelun ykköstähdeksi, Teräväinen kolmoseksi Vincent Trocheckin jälkeen.

Kakko, 21, kasvatti pisteputkensa (kaksi maalia, kolme syöttöä) neljän ottelun mittaiseksi.

Sebastian Aho jäi ilman pisteitä ja hänen kuuden ottelun maaliputkensa päättyi. Rangersiin hiljattain siirynyt puolustaja Niko Mikkola pelasi lähes 18 minuuttia ja sai plus-miinus -tilastoonsa merkinnän +2.

Voitto oli Rangersille viides perättäin. Joukkue on takonut kolmessa viimeisessä ottelussaan yhteensä 16 maalia. Se on itäisessä konferenssissa kuudentena, Carolina toisena.

Rantanen syötteli Coloradon voittoon

Nathan MacKinnon ja Mikko Rantanen olivat keskeisessä roolissa, kun Colorado Avalance päihitti Florida Panthersin 5–3.

Colorado meni avauserässä 2–0-johtoon, mutta Florida kiri toisessa erässä tasoihin. Colorado kuitenkin karkasi uudestaan kahden maalin johtoon Devon Toewsin ja MacKinnonin maaleilla. Rantanen syötti MacKinnonin tekemät 4–2- ja 5–3-osumat, joista jälkimmäinen oli voittomaali tyhjiin, kun Florida haki tasoitusta ilman maalivahtia

Aleksander Barkov toi kolmannessa erässä Floridan maalin päähän kauden 15. osumallaan, mutta MacKinnon ratkaisi ottelun kolmannen erän lopussa. Myös Floridan Anton Lundell sai syöttöpisteen ottelusta.

Nathan MacKinnon ja Mikko Rantanen kuvassa.
Tutkapari Rantanen-MacKinnon. Kuva: Justin Berl / Getty Images

– Emme saaneet haluamaamme alkua ottelulle. He hallitsivat peliä ensimmäisessä erässä. En tiedä mitä siinä tapahtui, mutta pääsimme peliin mukaan ja pelasimme lopulta jämäkän ottelun. Emme vain saaneet maalia tai voittoa, Barkov sanoi.

Tappio katkaisi Floridan kolmen ottelun voittoputken. Joukkue on itäisessä konferenssissa sijalla 10. Colorado on läntisessä konferenssissa seitsemäntenä.

Välimäki syötti neljä maalia, Puljujärvi onnistui

Arizona Coyotes taipui eilen jatkoajalla Chicago Blackhawksille. Tänään se koki saman kohtalon St. Louis Bluesia vastaan. St. Louisin Ryan O'Reilly iski ratkaisun ja joukkue voitti ottelun 6–5.

Arizonan tehomiehiä olivat Nick Schmaltz (1+3) ja peräti neljä syöttöpistettä saalistanut Juuso Välimäki. Suomalaispuolustaja on summannut tällä kaudella tehot 2+16.

Siirtospekulaatioiden kohteena oleva Jesse Puljujärvi onnistui maalinteossa, kun hänen edustamansa Edmonton Oilers voitti Ottawa Senatorsin maalein 6–3.

Puljujärven maali.

Puljujärvi viimeisteli joukkueensa 4–3-voittomaalin ottelun 44. peliminuutilla. Edmonton-puolustaja Brett Kulak antoi loistavan syötön siniviivalle Puljujärven lapaan. Suomalaishyökkääjä pääsi nokikkain maalivahdin kanssa ja sijoitti kiekon tyylikkäästi kilpikäden alle.

Osuma oli Puljujärven kauden viides, ja nyt hänellä on kasassa 11 tehopistettä. Edellisen maalinsa Puljujärvi teki 13. tammikuuta ottelussa San Jose Sharksia vastaan.

Los Angelesin Rasmus Kupari keräsi kaksi syöttöpistettä, kun Kings marssi Pittsburgh Penguinsin yli 6–0. Adrian Kempe mätti neljä maalia Penguinsin verkkoon.

Suosittelemme sinulle